Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, mąka mąka teff, szpinak suszony 7%, czosnek granulowany, czosnek niedźwiedzi, sól himalajska, wodorowęglan sodu (substancja spulchniająca), pieprz.
Produkt bezglutenowy.
Produkt może zawierać alergeny: migdały (konfekcjonowanie w zakładzie).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
Zawartość torebki wsyp do miski, dodaj 400 ml kefiru, 1 jajko i dokładnie wymieszaj. Smażyć na wolnym ogniu najlepiej na maśle klarowanym lub oleju kokosowym. Bez jajka też wychodzi! :). Można też przygotować na sposób wegański z samą wodą (300 ml). Najlepiej smakuje z kwaśną śmietaną, tzatzikami, czy sosem grzybowym.
Nasze placki to produkt bez glutenu, cukru, kukurydzy, mąki z białego ryżu i zbędnych chemicznych ulepszaczy.
Wyprodukowano w Polsce.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1485 kJ/352 kcal
Tłuszcz: 5,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,86 g
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 3,77 g
Błonnik: 8,24 g
Białko: 11,5 g
Sól: 1,97 g
Masa netto: 175 g