Pięć Przemian Mieszanka do Wypieku Pizzy- 250g
Właściwości:
- Bezglutenowa mieszanka do wypieku pizzy Pięć Przemian to idealny produkt dla osób zmagających się z alergią i nietolerancją na gluten oraz z celiakią.
- Pizza wykonana z mieszanki firmy Pięć Przemian obfituje w błonnik i stanowi cenne źródło węglowodanów.
- Ponadto jest to doskonałe źródło białka i magnezu.
Składniki:
-
mąka ryżowa, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, drożdże, sól himalajska.
Sposób przygotowania:
1. Przesyp mieszankę do miski.
2. Do 200 ml ciepłej, przegotowanej wody dodaj 2 łyżki oliwy i 1 łyżeczkę
miodu i przelej do miski.
3. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami.
4. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godz.
(można do piekarnika 30-40 st.C).
5. Ponownie zagnieć ciasto i na papierze do pieczenia rozwałkuj na cienki
placek.
6. Rozgrzej piekarnik do 250-300 st.C.
7. Ciasto przenieś na blachę, nałóż sos.
8. Piecz 17-20 min. w zależności od stopnia nagrzania piekarnika (im wyższa
temperatura tym krótszy czas pieczenia). 3 minuty przed końcem posyp serem i
ułóż ulubione dodatki.
Wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna: 1372 kJ / 328 kcal
Tłuszcz: 6,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1, g
Węglowodany: 61 g
w tym cukry: 3,3 g
Błonnik: 2,8 g
Białko: 3,7 g
Sól: 1,4 g
Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Producent: Simpatiko sp.z.o.o.