OPIS
Erytrytol to substancja słodząca (podobnie jak ksylitol) składająca się z polioli czyli alkoholi wielowodorotlenowych. Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny, nie zawiera kalorii.
Można stosować go do słodzenia, gotowania i pieczenia. Jest trochę mniej słodki niż cukier. Jego słodkość w porównaniu do białego cukru to ok. 75%.
PRODUKT WOLNY OD GMO ORAZ NATURALNIE BEZGLUTENOWY.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
SKŁADNIKI
erytrytol (substancja słodząca) 100%.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 0 kJ/0 kcal
Tłuszcz: 0 g
Węglowodany: 99,78 g
w tym cukry: 0 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 99,78 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
PRZECHOWYWANIE
Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.