Wyposażenie pieca konwekcyjnego
- Gorące powietrze 30 - 280°C
- Tryb mieszany 50 - 280°C
- Gotowanie na parze 99 - 130°C
- Gotowanie BIO 30 - 98°C
- Regeneracja
- Ręczne zwilżanie
- Zakres czasu od 1 minuty do 24 godzin.
- Wybór oświetlenia stałego
- Trzypunktowa sonda temperatury
- ŁATWE GOTOWANIE - po prostu łatwa obsługa pieca konwekcyjno-parowego
- 200 programów z 5 podprogramami
- Klimatyzacja samochodu – kontrola nasycenia parą
- Wyświetlacz graficzny
- ACM (automatyczne zarządzanie pojemnością)
- Pieczenie w niskiej temperaturze
- Delta T Pieczenie, gotowanie
- Taktowanie wentylatora
- Klapa odprowadzająca wilgoć
- Połączenie z komputerem
- Szybki podgląd – szybki podgląd na wyświetlaczu
- Ustawienie wstępne do automatycznego uruchamiania maszyny
- Szybkie chłodzenie komory pieczenia
- Aby wyświetlić nazwę programu
- Silnik dwubiegowy
- Tryb ON/OFF
Opcjonalne wyposażenie pieca konwekcyjno-parowego
- Zestaw HACCP
- Wysuwany prysznic
- Aktywne czyszczenie (mycie automatyczne)
- Konstrukcja drzwi odwróconych
Ogólna charakterystyka
- Elektroniczne sterowanie mikrokomputerem
- Prosta, intuicyjna obsługa z wyświetlaczem podstawowych funkcji
- Higieniczna strefa gotowania z zaokrąglonymi narożnikami wewnętrznymi
- Równomierność pieczenia dzięki dwukierunkowemu obrotowemu wentylatorowi
- Doskonałe oświetlenie pomieszczenia lampami halogenowymi
- Podwójna szyba drzwiowa na zawiasach zapobiegająca utracie ciepła
- Tacka ociekowa pod drzwiczkami do zbierania kondensatu
- Zdejmowana uszczelka drzwi ułatwiająca konserwację
- Sonda temperatury dostępna dla wszystkich modeli
- WSS (system oszczędzania wody) chroni przed wysokim zużyciem wody we wszystkich trybach
- Zamek drzwi w dwóch pozycjach
- Zintegrowany prysznic ułatwiający czyszczenie, nie zużywa zmiękczonej wody
- System serwisowo-diagnostyczny SDS do automatycznej oceny błędów
- Stopień ochrony IPX 5
Komfortowy Mistrz Kuchni
ACM
Automatycznie dostosowuje technologię gotowania do ilości włożonej żywności, gwarantując w ten sposób tę samą jakość przetwarzania przy różnych ilościach.
PROGRAMOWANIE
Znacznie łatwiejsza w obsłudze nawet dla mniej doświadczonych kucharzy. Za naciśnięciem jednego przycisku, w tych samych warunkach wejściowych, zawsze osiągniesz identyczne rezultaty gotowania. Łatwe i szybkie tworzenie programów z możliwością dalszego przeprogramowania. Aż 200 wbudowanych programów z pięcioma podprogramami i możliwością zablokowania poszczególnych programów zapewni, że każdy kucharz będzie miał niezmiennie doskonałe wyniki w przygotowywaniu poszczególnych potraw.
Dzięki
wyświetlaczowi graficznemu operator maszyny ma zawsze jasny i przejrzysty przegląd etapu, na którym gotowana jest potrawa. Wyświetlane dane ze wszystkimi wartościami procesu, w tym nazwą żywności i danymi HACCP, wizualnie informują nas o procesie gotowania.
AKTYWNE CZYSZCZENIE
Zintegrowany automatyczny system mycia pieca konwekcyjno-parowego zapewnia klientom większy komfort. Nie ma potrzeby forsownego mycia rąk, co przekłada się na oszczędność czasu i higienicznie czystą komorę pieczenia przez cały czas.
MAGICZNY PRZYCISK
Jest to w pełni wielofunkcyjny przycisk wejścia, potwierdzenia i uruchomienia, który swoją prostotą obsługi zastępuje zbędne przyciski poszczególnych funkcji menu.
AUTOMATYCZNE PODGRZEWANIE
Zapewnia optymalne nagrzanie piekarnika przed rozpoczęciem procesu pieczenia.
Podczas
pieczenia w niskiej temperaturze najdelikatniejsze gotowanie uzyskuje się gorącym powietrzem. Ten tryb jest szczególnie odpowiedni do długotrwałego, delikatnego pieczenia różnych rodzajów mięsa. W temperaturze 120°C pory na mięsie są najpierw zamykane,
a następnie przetwarzane w niskiej temperaturze (w zależności od rodzaju mięsa) przez kilka godzin.
Proces przygotowania jest zakończony po osiągnięciu ustawionej temperatury rdzenia. Mięso jest wtedy równomiernie ugotowane, soczyste, a utrata wagi jest minimalna.
PIECZENIE Z SONDĄ
TEMPERATURY Przy tej metodzie pieczenia kładzie się nacisk na precyzyjną kontrolę temperatury wewnątrz mięsa (rostbef, polędwica angielska, szynka z kością) oraz na monitorowanie temperatury podczas gotowania potraw zawierających surowe jaja (niszczenie zarazków – salmonella). Proces ten jest częścią systemu kontroli danych HACCP.
Klapa
służy do szybkiego przewietrzenia przestrzeni gotowania z nadmiaru wilgoci, aby uzyskać chrupkość i atrakcyjny kolor potraw.
TAKTOWANIE
WENTYLATORA Zegar wentylatorowy jest używany w przypadku długotrwałego pieczenia lub podczas przechowywania żywności w temperaturze dozowania. Odpowiednio reguluje przepływ gorącego powietrza w komorze pieczenia.
POŁOWA PRĘDKOŚCI
Prędkość przepływu powietrza w komorze pieczenia zostanie zmniejszona. Znajduje zastosowanie w wypieku lekkich wyrobów cukierniczych.
REGENERACJA
Ten tryb zapewnia optymalny klimat do podgrzewania schłodzonej żywności. Za pomocą systemu bankietowego Retigo jedzenie można zregenerować bezpośrednio na talerzach i jest natychmiast gotowe do podania.
SZYBKIE CHŁODZENIE
Naciskając ten przyciskprzyspieszyć spadek temperatury w komorze pieczenia między procesami gotowania, np. podczas gotowania mięsa w temperaturze 160°C, a następnie przygotowywania przystawki w temperaturze 99°C.AUTOMATYCZNY START
Aby zaoszczędzić energię, utratę wagi i obecność personelu, użyj tej funkcji do gotowania w niskiej temperaturze lub w temperaturze delta T przez noc.
Jeśli wstępnie ustawisz start na wieczór, piec konwekcyjno-parowy uruchomi się automatycznie, a jedzenie będzie gotowe rano.
Retigo łatwe gotowanie
Nie ma nic prostszego niż gotowanie w piecach konwekcyjno-parowych Retigo. Teraz w piecach konwekcyjno-parowych Retigo znajdziesz 100 gotowych programów, które zawsze zagwarantują dobry efekt gotowania.
SZYBKA I PRZEJRZYSTA ORIENTACJA W PROGRAMACH, SORTOWANIE WEDŁUG GRUP
Retigo oferuje teraz 100 gotowych programów, które gwarantują dobry rezultat gotowania za każdym razem. Zapisane programy są wyraźnie podzielone na kilka grup, ale każdy szef kuchni może tworzyć własne grupy i dowolnie przesuwać poszczególne programy. Tworząc programy, grupy i przypisując programy do grup, masz absolutną swobodę i możesz stworzyć własne menu, w którym znalezienie potrzebnego programu jest kwestią chwil.
Dzięki
intuicyjnemu sterowaniu nawet mniej doświadczeni operatorzy mogą osiągnąć świetne rezultaty, dzięki czemu nawet ewentualna zmiana szefa kuchni nie musi oznaczać katastrofy.
NATYCHMIASTOWA KONTROLA I REGULACJA PROGRAMU
Na każdym etapie programu szef kuchni ma wgląd w przebieg procesu gotowania i może w dowolny sposób dostosować uruchomiony program do swoich potrzeb. Wszystkie zapisane programy można edytować i zapisywać w razie potrzeby.
Szefowie
kuchni nie muszą już długo zapamiętywać numeru programu ani przewijać listy programów. Wszystko, co musisz zrobić, to wybrać odpowiednią grupę, ustawić żądany program na wyświetlaczu i uruchomić go przyciskiem start.
ZARZĄDZANIE PROGRAMAMI I ICH TWORZENIE W OPROGRAMOWANIU HACCP Nowe sortowanie programowe to idealne połączenie z oprogramowaniem HACCP
, które oferuje niespotykaną dotąd łatwość obsługi. Każdy może edytować, wklejać, kopiować lub tworzyć zupełnie nowy program i sortować je w grupy.