Technologia pieca Sota:
Opatentowana technologia wykorzystuje kombinację zmasowanego gorącego powietrza o dużej prędkości (umożliwia precyzyjną kontrolę brązowienia potraw) oraz energię mikrofalową (pozwala na równomierne pieczenie i ogrzewanie wnętrza produktu).
Technologia ta pozwala tworzy unikalną atmosferę w komorze pieca, dzięki czemu potrawy zachowują smak i kolor. Kombinacja ta pozwala na obróbkę cieplną do 10 razy szybszą w porównaniu z tradycyjnymi metodami przy zachowaniu jakości produktów.
W zamkniętym obiegu gorącego powietrza znajduje się katalityczny konwerter, który zapobiega transferom zapachów pomiędzy produktami i zmniejsza przenoszenie cząstek tłuszczu w piecu. Usuwa on nadmiar tłuszczu i woni. Grzałki szybkiego reagowania dostarczają właściwej mocy i kontrolują temperaturę i wilgotność produktu.
Parametry:
wymiar zewnętrzny (HxWxD) - 635 x 406 x 757 mm
wymiar komory (HxWxD) - 183 x 317 x 266 mm
waga - 77,1 kg