URZĄDZENIE UŻYWANE W BARDZO DOBRYM STANIE Z GWARANCJĄ. STAN WIDOCZNY NA ZDJĘCIACH.
Nisko Temperaturowy piec wędzarniczy, produkcja USA!!! Model 767-SK/III
OPIS URZĄDZENIA:
- Technologia Halo Heat - kontrolowane, jednolite źródło ciepła które świetnie utrzymuje zadane parametry temperatury zarówno podczas gotowania jak i trybu podtrzymywania. Urządzenie oferuje jednostajne i harmonijne przygotowywanie potraw, niski skurcz produktów białkowych, wyższą zawartość wilgoci w produkcie oraz znacznie dłuższy czas utrzymywania temperatury potraw.
- Gotowanie, pieczenie, podgrzewanie, wędzenie i utrzymywanie temperatury żywności – to wszystko w jednym urządzeniu z intuicyjnym sterowaniem typu „ustaw i zapomnij”
- Wędzenie prawdziwymi kawałkami drewna – bez gotowania ciśnieniowego, bez sztucznych aromatów wędzarniczych
- Programator wędzenia umożliwia wybór delikatnego, średniego lub mocnego trybu wędzenia
- Zimne wędzenie ryb i serów
- Gotowanie z ustawieniem czasu lub sondy umożliwiającej wykrywanie wewnętrznej temperatury produktu i automatyczne przejście z trybu gotowania do trybu podtrzymywania po osiągnięciu odpowiednich parametrów.
- Osiem programowalnych przycisków menu pozwalających zapisywanie przepisów w pamięci (gotwanie/podtrzymywanie/czas/punkty pomiaru sondy). Obsługa pieca zredukowana do kilu prostych kroków- załadowania pieca, naciśnięcia przycisku zasilania i przycisku menu oraz start.
- Podczas gotowania za pomocą sondy, piec rejestruje zapis o najwyższej i najniższej temperaturze wykrytej przez sondę aby upewnić się, że temperatura potrawy jest odpowiednia i zgodna z zadaną.
- Piec posiada patentowany system odzysku temperatury – SuerTemp™ , pozwalający na natychmiastowe przywrócenie zadanej temperatury utraconej podczas otwarcia drzwi pieca oraz sygnalizację dźwiękową, która przypomina o zostawieniu otwartych drzwi na dłużej niż 3 min.
- Antybakteryjny uchwyt ogranicza rozwój patogenów chorobotwórczych
SPECYFIKACJA:
- Jednokomorowy piec wędzarniczy Alto – Shaam 767-SK / III posiada konstrukcję zewnętrzną i wewnętrzną ze stali nierdzewnej. Drzwi z zatrzaskiem magnetycznym.
- Wnętrze komory wyposażone w prowadnice z 11 poziomami na pojemniki GN 1/1, dwie półki druciane ze stali nierdzewnej, jeden stojak ze stali nierdzewnej,
- Ociekacz ze stali nierdzewnej z odpływem i pojemnik na kawałki drewna do wędzenia. Urządzenie posiada w zestawie tackę ociekową ze stali nierdzewnej oraz jedną paczkę zrębków drewnianych z wiśni, hikory, jabłoni i klonu. Piec posiada także zestaw kółek (89 mm) – 2 sztywne i 2 obrotowe z hamulcem.
- Elektroniczny panel sterowania „Deluxe” składający się z: 4 cyfrowego wyświetlacza LED, przycisku ON/OFF, przycisku ustawień temperatury z możliwością regulacji
- W zakresie od 93°C do 162°C, przycisku ustawień czasu z regulacją w zakresie od 1 minuty do 24h, przycisku ustawień czasu wędzenia z regulacją w zakresie od 1minuty do 1h, przycisku ustawień sondy z regulacją temperatury w zakresie od 10°C do 91°C oraz przycisku ustawień temperatury podtrzymywania w zakresie 15°C do 96°C.
- Panel kontrolny posiada dodatkowo wbudowane 8 programowalnych przycisków umożliwiających zapamiętanie indywidualnych parametrów, licznik czasu trybu podtrzymywania, diody kontrolne stanu pracy i przycisk start.
- Sterowanie posiada wbudowaną funkcję blokady oraz funkcję konwersji napięcia co umożliwia dostrojenie urządzenia do napięcia sieciowego.
- Do wędzenia używane są brykiety (dąb, olcha, buk, wiśnia, jabłoń, orzech etc.)
- Możliwość wyboru łagodnego, średniego lub ciężkiego dymu.
- Strata na wadze mięsa dzięki tej obróbce wynosi tylko 10-15%.
- Pojemność: 45 kg produktu(67 litrów), 9 pojemników GN 1/1 o głębokości do 65 mm lub 7 pojemników GN 1/1 o głębokości do 100mm
- Posiada 8 programowalnych trybów pracy z osobnymi temperaturami gotowania, podtrzymywania, czasem oraz rozmieszczeniem czujników.
- Technologia SureTemp zapobiega utracie ciepła w trakcie otwierania drzwi.
- Podstawa na kółkach o średnicy 89 mm: 2x stałe, 2x obrotowe.
- Niewielkie zużycie energii i brak konieczności stosowania okapu
- Możliwość składowania z innymi urządzeniami.
- Wykonany ze stali nierdzewnej.
- Rejestracja danych HACCP
- Zasilanie 230V 1N, Moc: 3100W
- Wymiary: 676x653x848