Piec gastronomiczny konwekcyjny parowy 6x GN1/1 - kod 224878
Kompaktowy, ekonomiczny i niezawodny piec elektryczny do kuchni restauracyjnych, barów i stołówek. Wyposażony w 6 półek, średni z oferowanych przez nas pieców konwekcyjno-parowych. Sprawdzi się podczas pieczenia różnorodnych dań – mięs, ryb, drobiu, a także ciast i pieczywa. Konstrukcja łatwa do czyszczenia i konserwacji. Wysoka jakość wykonania gwarantuje trwałość i komfort użytkowania.
Cechy produktu:
- obudowa i komora pieczenia ze stali nierdzewnej wysokiej jakości
- drzwi z wentylacją grawitacyjną, podwójnie przeszklone (szyby 4 mm)
- zaokrąglone narożniki komory pieczenia ułatwiają czyszczenie
- ergonomiczny uchwyt drzwi, odporny na nagrzewanie
- łatwe do wyjęcia uszczelki drzwi
- grzałki wykonane ze stali nierdzewnej, zamontowane w bezpiecznym miejscu – za deflektorem
- wyprofilowane dno komory ułatwia odprowadzenie kondensatu
- łatwo wyjmowane prowadnice na blachy umożliwiają bezproblemowe czyszczenie komory
- mikrowyłącznik otwartych drzwi zatrzymuje pracę pieca
- trzy wbudowane wentylatory z autorewersem
- izolacja z wełny mineralnej 50 mm
- wymagane podłączenie do prądu, wody i kanalizacj
- zaparowanie uruchamiane jest przyciskiem
Parametry
- Marka: Revolution
- Sterowanie: manualne
- wymiary w mm: 833x710x(H)710 mm
- pojemność komory : 6x GN 1/1
- odległość pomiędzy prowadnicami: 75 mm
- termostat: +10°C do +280°C
- timer: 0-120 min
- moc (W): 7,7 kW
- napięcie (V): 400
- waga w kg: 85
- Nawilżanie: bezpośrednie, manualne za pomocą przycisku
- Ilość wentylatorów: 2, z autorewersem, 2800 obr./min.
Opcje dodatkowo do zakupienia na osobnych aukcjach:
- Podstawy pod piec - kod 224175