Elektryczny piec konwekcyjny z naparowaniem 000.PK-10 ze sterowaniem elektronicznym przeznaczony do obróbki termicznej potraw. Umożliwia pieczenie, smażenie, grillowanie, gotowanie na parze, duszenie, blanszowanie, rozmrażanie i regenerację. Pojemność pieca 10 półki GN 1/1. Cyrkulacja powietrza w komorze zapewnia ten sam efekt pieczenia na wszystkich poziomach. Wbudowany wentylator z autorewersem.
Elektroniczny czytelny panel sterowania pozwala na intuicyjną obsługę i kontrolę zadanych parametrów. W wyposażeniu pieca znajduje się sonda termiczna, która umożliwia pomiar temperatury wewnątrz produktu. Naparowanie komory tworzy optymalną atmosferę dla produktów, nadając potrawom właściwe walory smakowe.
Piec wykonany ze stali nierdzewnej. Komora ze specjalnie zaokrąglonymi krawędziami i narożnikami oraz odpływem w dnie ułatwia utrzymanie higieny wewnątrz pieca. Drzwi z podwójną szybą zapewniają odpowiednią temperaturę obudowy drzwi. Wewnętrzna szyba drzwi uchylna, co daje możliwość dokładnego ich wyczyszczenia. Wyjmowane prowadnice na pojemniki. Dwustopniowy system otwierania drzwi z funkcją zatrzaskiwania. Sygnalizacja stanu otwartych drzwi. Zawór bezpieczeństwa zabezpiecza przed wzrostem ciśnienia wewnątrz komory. Oświetlenie wewnętrzne umożliwia kontrolę potraw w trakcie obróbki termicznej.
- Uwaga: Warunkiem zachowania gwarancji jest podłączenie do instalacji i pierwsze uruchomienie przez autoryzowany serwis Kromet.Cena pieca nie obejmuje pojemników GN.
Dane techniczne
- Wymiary (dł; szer; wys): 75x80.3x98 cm
- Zasilanie: 400 V
- Waga: 125 kg
- Moc: 15.65 kW
- Przyłącze wody: 3/4
- Wsad: 10 GN 1/1
- Zakres regulacji temperatury: 50-250 ºC
- Nawilżanie komory: tak
- Sterowanie: elektroniczne