wyprzedaż hotelu
Piec konwekcyjno-parowy UNOX ChefTop XEVC-1011-E1R
rok 2019
w dobrym stanie
kontakt telefoniczny
504x020x217
Cena dotyczy pieca
możliwa sprzedaż stołu dedykowanego pod pieca
Key Specifications
Model Number
XEVC-1011-E1R
Height
1010mm
Width
750mm
Length
773mm
Product Features
- CHEFTOP MIND.Mapsâ„¢ COMBI OVENS.
- 10 GN 1/1
- Pitch: 67mm
- Frequency: 50/60 Hz
- Voltage: 400V ~ 3N
- Electrical power: 14 kW (22 amp – 3 ph)
- Dimensions: 750w x 773d x 1010h
- Weight: 95kg
CHEFTOP MIND.Maps™ ZERO jest to idealne rozwiązanie dla osób poszukujących łatwego w obsłudze urządzenia, które jest również w stanie zapewnić wydajność zbliżoną do świata cukiernictwa
Wydajność gotowania
Pełen załadunek gotowanych na parze ziemniaków- 28 minut
Pełen załadunek pieczonych ziemniaków- 35 minut
Pełen załadunek pieczonych okoni morskich (0,3 kg)- 12 minut
Pełen załadunek smażonych jajek- 3 minuty
Pełen załadunek kurczaka curry- 50 minut
Pełen załadunek gotowanego na parze ryżu- 26 minut
Pełen załadunek mrożonych półbagietek- 14 minut
Pełen załadunek mrożonych croissantów- 18 minut
Elementy grzewcze o wysokiej wydajności
Piece elektryczne wykorzystują specjalne rezystory o dużej mocy, które szybko wytwarzają ciepło od pierwszych chwil zapłonu. Wydajność, którą natychmiast zauważysz: 20 ° C - 260 ° C zaledwie w 300 sekund i nasycenie komory parą wodną w kilka sekund
Komora gotowania ze stali nierdzewnej
Piece UNOX wykorzystują stal nierdzewną 304 z obróbką Bright Annealing, która sprawia, że powierzchnia komory jest idealnie gładka i sprzyja w ten sposób szybkości przepływu powietrza i czyszczenia
Symetryczne wentylatory ze zmiennym kierunkiem obrotów
Wentylatory o dużym przepływie rozprowadzają powietrze w mocny i równomierny sposób na każdej blasze. Przedni pierścień anti by-pass dodatkowo zwiększa prędkość przepływu, umożliwiając w ten sposób jeszcze szybsze i skuteczniejsze gotowanie
Prowadnice zapobiegające przewróceniu
Prowadnice boczne pieców CHEFTOP MIND.Maps ™ są zaprojektowane tak, aby zapobiec przewracaniu się blachy podczas wyjmowania. Ponadto otwory w górnej części ułatwiają automatyczne czyszczenie nie pozostawiając zabrudzonych miejsc. Drobne szczegóły, które robią różnicę
Komin z bezpośrednim odprowadzaniem dymu
Komin z bezpośrednim odprowadzaniem dymu o dużej średnicy umieszczony w miejscu maksymalnego ciśnienia komory gotowania pozwala na bardziej efektywne rumienienie i złocenie niż tradycyjne systemy odprowadzania dymu
Pozycje otwierania drzwi od 60° do 180°
Dzięki 3 bezpiecznym pozycjom obszar roboczy pozostaje wolny podczas załadunku i po zakończeniu gotowania
Kanały odprowadzające krople
Gdy drzwi pieca zostaną otwarte po procesie gotowania, który wykorzystuje parę lub wilgoć, krople zgromadzone na drzwiach mogą spaść na podłogę. Z piecem UNOX to żaden problem: dzięki systemowi zbierania podłoga jest sucha i bezpieczna, a Ty nie musisz się o to martwić
Oświetlenie LED zintegrowane z drzwiami
Diody LED o wysokiej luminescencji i wydajności równomiernie oświetlają każdą blachę, od góry do dołu. W przeciwieństwie do żarówek halogenowych ich białe światło nie zmienia kolorów potraw. W ten sposób masz zawsze wszystko pod kontrolą dzięki jednemu spojrzeniu
Podwójna szyba
Szyba stykająca się z komorą gotowania jest pokryta specjalnym materiałem o niskiej emisyjności, który odbija ciepło w kierunku potrawy. Ponadto wentylowane drzwi utrzymują zewnętrzną szybę zawsze w bezpiecznej temperaturze
Podwójna uszczelka wargowa
Innowacyjna podwójna uszczelka wargowa została zaprojektowana tak, aby zachować elastyczność przez długi czas i zagwarantować hermetyczne zamknięcie nawet po setkach godzin pracy w najtrudniejszych warunkach
DRY.Plus
DRY.Plus wypycha wilgotne powietrze z komory pieczenia, aby pomóc wewnętrznej strukturze produktu uformować się prawidłowo, tworząc teksturę, która pozostaje idealna przez wiele godzin
STEAM.Plus
Technologia STEAM.Plus natychmiastowo wytwarza wilgotność w komorze pieca od 90 ° C do 260 ° C, zapewniając doskonałe rezultaty przy każdym załadunku
AIR.Plus
AIR.Plus gwarantuje doskonałą dystrybucję powietrza i ciepła w komorze pieczenia, zapewniając jednakowe rezultaty w każdym miejscu i na każdej blasze