Piece konwekcyjno-parowe Rational to rozbudowane i uniwersalne urządzenia gastronomiczne stosowane w bardzo wielu restauracjach i lokalach gastronomicznych. Pomimo ogromnej ilości funkcji jakie spełniają ich obsługa jest wyjątkowo prosta a nawet intuicyjna.
Piec konwekcyjno-parowy zapewnia równomierną temperaturę w komorze, przyśpiesza obróbkę termiczną oraz zapobiega utracie wilgotności przez potrawy.
Piec pozwala nam piec, smażyć, gotować, blanszować, dusićoraz regenerować potrawy korzystając z gotowej książki kucharskiej lub przy użyciu indywidualnych ustawień urządzenia.
Zastosowanie najnowszych rozwiązań technologicznych gwarantuje, że potrawy za każdym razem będą przygotowywane identycznie bez względu na wielkość porcji jakie znajdują się w piecu.
RATIONAL CM 201E CPC line
- Urządzenie po generalnym remoncie
- wózek w komplecie
- urządzenie w stanie bardzo dobrym
W piecu można grillować, piec, gotować na parze, dusić, blanszować oraz gotować w niskiej temperaturze. Wszystko to możliwe jest niezależnie od tego, czy przyrządzane ma być mięso, ryby, drób, warzywa, potrawy z jajek, wypieki, desery.