Piec konwekcyjno - parowy elektryczny Rational typ 101 E
B118100.01
- Stała, najwyższa jakość potraw
- Prosta obsługa nawet dla niewykwalifikowanych pracowników
- Minimalne koszty bieżące
- Brak konieczności nadzorowania i kontrolowania
- Przyrządzanie różnych potraw jednocześnie
- Automatyczne czyszczenie i odkamienianie
Bezpieczeństwo pracy
- Tabletki czyszczące i pielęgnacyjne (twarde) dla optymalnego bezpieczeństwa pracy
- Transmisja danych HACCP i aktualizacja oprogramowania przez wbudowane gniazdo USB
- Ogranicznik temperatury dla generatora pary i gorącego powietrza
- Urządzenie dopuszczone do pracy bez nadzoru zgodnie z VDE
- Maksymalna wysokość najwyższej półki 1,60 m przy zastosowaniu oryginalnej szafki pod urządzenie
- Zintegrowany hamulec wirnika wentylatora Klamka zamykająca z funkcją zamykania zarówno przy wychyleniu jej w prawo jak i w lewo i funkcją zamykania poprzez zatrzaśnięcie drzwi
Obsługa
- Obsługa "ucząca się" - dostosowuje się samodzielnie do sposobu obsługi MyDisplay – samodzielnie konfigurowalny, dostosowany do użytkownika wyświetlacz obsługi (obrazy teksty itd.)
- Kolorowy wyświetlacz TFT 8,5" i ekran dotykowy z intuicyjną symboliką do maksymalnie prostej obsługi
- Instrukcja obsługi i użytkowania wyświetlane na wyświetlaczu urządzenia w zależności od podejmowanych działań Czyszczenie, pielęgnacja i bezpieczeństwo pracy
- Niezależny od ciśnienia wody w sieci, automatyczny system myjąco-pielęgnacyjny komory i generatora pary
- 7 poziomów czyszczenia do czyszczenia i pielęgnacji bez nadzoru, także w nocy
- Automatyczne mycie i odkamienianie generatora pary
- Automatyczne wezwanie do czyszczenia z informacją o rodzaju mycia i ilości chemii w zależności od stopnia zabrudzenia
- Wyświetlanie na wyświetlaczu stanu zabrudzenia i pielęgnacji
- System diagnostyczny z automatycznym pokazywaniem komunikatów serwisowych
- Funkcja autotestu do aktywnej kontroli działania urządzenia
Wyposażenie
- 6-punktowy czujnik temperatury rdzenia z automatyczną korekcją błędu przy błędnym wkłuciu przyrządem do pozycjonowania czujnika
- Zarządzanie klimatem - pomiar, ustawianie i regulacja wilgotności z dokładnością do 1%. Faktyczna wilgotność w komorze może być ustawiana i pokazywana na wyświetlaczu.
- Pamięć minimum 350 programów gotowania po 12 etapów każdy
- 3-stopniowa regulacja nawilżania przy 30-260°C w trybie pracy „gorące powietrze” oraz w trybie kombinacja pary i gorącego powietrza”
- Złącze USB
- Wysokowydajny generator pary z automatycznym odkamienianiem
- 5 programowanych prędkości pracy wentylatora
- Zintegrowany, nie wymagający konserwacji system odprowadzania tłuszczu, bez filtra
- Eksploatacja bez instalacji do zmiękczania wody i dodatkowego odkamieniania
- Osobne zawory magnetyczne do wody zwykłej i zmiękczonej
- Funkcja cool-down do szybkiego schładzania komory urządzenia za pomocą wirnika wentylatora
- Automatyczne dostosowanie do miejsca instalacji (wysokości, klimatu itd.)
- Drzwi urządzenia z wentylowaną podwójną szybą i wychylaną szybą wewnętrzną
- Zdejmowane, wychylane stelaże zawieszane (odstęp prowadnic 68 mm)
- Materiał wewnętrzny i zewnętrzny stal szlachetna DIN 1.4301
- Zawiera automatyczny spryskiwacz ręczny
- Stałe przyłącze odpływowe wg SVGW dopuszczalne
- Poziom izolacji elektrycznej przed pryskającą wodą i wodą o niskim ciśnieniu IP X 5
- Zgodne z zapotrzebowaniem doprowadzanie ciepła
- Wzdłużny układ prowadnic odpowiedni pod pojemnik GN 1/1, 1/2, 2/3, 1/3, 2/8
- 5 poziomów garowania, programowane
- Programowanie automatycznego startu urządzenia z uwzględnieniem daty i czasu
Parametry Moc całkowita 18,6 kW Zasilanie Elektryczne 3 NAC 400 V Głębokość 776 mm Szerokość 847 mm Długość 1042 mm Pojemność GN 10 x 1/1 GN / 20 x 1/2 GN Wytwarzanie pary Bojler Masa 135 kg Kategoria Rational Self Cooking Center®
Pojemność 10 x 1/1 GN Dzienna ilość porcji 80-150 Wzdłużny układ prowadnic 1/1, 1/2, 2/3, 1/3, 2/8 GN Szerokość 847 mm Głębokość 776 mm Wysokość 1042 mm Dopływ wody R 3/4“ Odpływ wody DN 50 Ciśnienie wody 150-600 kPa lub 0,15-0,6 Mpa
\