Piec konwekcyjno-parowy elektryczny Rational SelfCookingCenter® SCC102E
B128100.01
Piec Rational SCC 102E przygotuje dla państwa niezliczoną liczbę posiłków – nie potrzebując przy tym większej kontroli oraz nadzoru. Przyrządza wszelkiego rodzaju potrawy krótko smażone i grillowane bez konieczności obracania mięsa. Ponadto można przyrządzać wszystkie rodzaje produktów wstępnie frytowanych, takich jak frytki, kalmary, krokiety, a także sajgonki – a to wszystko bez dodatkowego tłuszczu. A na życzenie nawet jednocześnie w ramach jednego załadunku.
iCookingControl 7 tryby pracy oraz Finishing, umożliwiającymi proste wprowadzenie żądanego efektu końcowego i doskonałe dostosowanie idealnego procesu gotowania i pieczenia
iCC-Cockpit podgląd aktualnego klimatu w komorze, przewidywanego przebiegu przyrządzania potraw, możliwość spojrzenia wstecz i wprzód oraz opcje na koniec procesu przyrządzania
iCC-Messenger informuje o aktualnym, automatycznym dostosowaniu procesu obróbki
iCC-Monitor przegląd wszystkich automatycznych dostosowaniach procesu obróbki
- Tryb nagrywania – ustalenie idealnego, sterowanego temperaturą rdzenia procesu gotowania i pieczenia dla skalibrowanych produktów do późniejszego zastosowania bez czujnika temperatury rdzenia z automatycznym uwzględnieniem wielkości załadunku
iLevelControl załadunki mieszane z indywidualnym nadzorem każdego wsadu w zależności od rodzaju i wielkości załadunku oraz częstotliwości otwierania drzwi. Idealny klimat jest ustalany automatycznie w oparciu o produkty kombinowane.
HiDensityControl opatentowana, wysokowydajna, dynamiczna cyrkulacja powietrza oraz doprowadzanie i rozprowadzanie energii w komorze
- Tryb pieca konwekcyjno-parowego z funkcjami: para 30-130°C, gorące powietrze 30-300°C, kombinacja pary i gorącego powietrza 30-300°C, Finishing® do wykorzystywania w ramach bankietów, bufetów, gotowania à la carte itp
ClimaPlus pomiar wilgotności z procentową dokładnością, 5-stopniowe ustawienia i regulacja
- Przyrządzanie potraw w trybie delta-T umożliwiające łagodną obróbkę dużych kawałków mięsa
Funkcja MySCC – Możliwość utworzenia do 9 specjalnych profili użytkownika z możliwością samodzielnej konfiguracji zgodnie z wymogami użytkownika (zdjęcia, tekst, itp.) Ustawienia eksperckie (np. czyszczenie przymusowe) lub energetyczne (np. oświetlenie komory), ustawienia językowe (56 do wyboru), akustyczne, systemowe itp.
- Kolorowy wyświetlacz dotykowy z prostą obsługą, możliwość odczytu pod kątem do 80°, gwarantuje optymalną jakość wyświetlania w różnych warunkach rozstawienia urządzenia.
- Centralne pokrętło ustawień z funkcją „push” umożliwiającą dokonywanie ustawień i potwierdzanie wprowadzonych danych
- Ergonomiczna obsługa drugiego urządzenia SelfCookingCenter za pośrednictwem wyświetlacza urządzenia (wyłącznie w połączeniu z gniazdem Ethernet lub konstrukcją Combi-Duo)
- Sterowanie i nadzorowanie urządzenia za pomocą aplikacji RATIONAL Remote lub oprogramowania KitchenManagement (wyłącznie w połączeniu z gniazdem Ethernet)
Efficient CareControl – Automatyczne rozpoznawanie stanu zabrudzenia i pielęgnacji – wyświetlanie optymalnego stopnia czyszczenia i zalecanej liczby tabletek. Wyświetlanie aktualnego etapu czyszczenia i pozostałego czasu.
- Automatyczne odkamienianie – bez konieczności zmiękczania wody i ręcznego odkamieniania generatora pary
- Wbudowany, automatycznie zwijany spryskiwacz ręczny z funkcją odcinania wody i płynną regulacją strumienia
ServiceDiagnose System z automatycznym wyświetlaniem powiadomień serwisowych
Wyposażenie
- Sonda z 6-punktowym pomiarem
- Indywidualne ustalanie możliwej min i max temperatury sondy
- Możliwość zaprogramowania 1200 programów (do 12 etapów każdy)
- Nawilżanie do programowania 3 etapów od 30°C-260°C w trybie gorące powietrze lub kombinacji
- Cool Down do szybkiego i bezpiecznego schładzania komory urządzenia
- Licznik zużycia energii (wartość dzienna lub po zakończeniu procesu przyrządzania potrawy)
- Wysokowydajny generator pary z automatycznym poborem wody
- Automatyczne odprowadzanie kondensatu
- Dynamiczna cyrkulacja powietrza z wysokowydajnym kołem obracającymi się w dwa kierunki
- Drzwi urządzenia z potrójną szybą, wentylowaną przestrzenią między szybami i odchylanymi wewnętrznymi szybami (łatwe czyszczenie) z powłoką odbijającą ciepło
- Rynienka na skropliny w drzwiach, ze stałym odpływem również przy otwartych drzwiach – opróżnianie wyłącznie przy zamkniętych drzwiach)
- Nadzór czasu otwarcia drzwi przy załadunki oraz podczas przyrządzania potraw, z funkcją alarmową
- Wciskana, łatwa do wymiany uszczelka drzwi
- Pozbawiona fug higieniczna komora robocza z zaokrąglonymi narożami
- Złącze USB do transmisji danych HACCP na pamięć USB albo łatwej aktualizacji oprogramowania
- System informujący o działaniu urządzenia oraz ostrzegawczy, np. w przypadku braku wody
- Ogranicznik temperatury dla generatora pary i gorącego powietrza
- Certyfikat koszerności Rational SCC 102E
Sterowanie: elektroniczne Linia: SelfCookingCenter® wymiary w mm: 1069x976x1042 pojemność komory : 10x GN 2/1 / 20x GN 1/1 odległość pomiędzy prowadnicami: 80 moc (w): 36700 napięcie (V): 3 NAC 400 waga w kg: 185 temperatura w stopniach Celsjusza: +30 do +300 Nawilżanie: TAK Zasilanie: elektryczne wymagany zmiękczacz: NIE ilość przyłączy do wody: 1 Opcje specjalne: automatyczny system myjący, sonda wielopunktowa, wentylator z autorewersem, z nawilżaniem Rozmiar blach: GN 2/1, GN 1/1 Ilość prowadnic: 6-10 Wytwarzanie pary: bojlerowe Zasilanie: 400V
\