Piec konwekcyjno-parowy elektryczny Rational SelfCookingCenter® SCC202E
Rational SCC 202E obdarzony został 5 zmysłami. Wystarczy załadować, ustawić program i po zakończeniu odpowiedniego programu cieszyć się wspaniałym smakiem potraw.
iCookingControl 7 tryby pracy oraz Finishing, umożliwiającymi proste wprowadzenie żądanego efektu końcowego i doskonałe dostosowanie idealnego procesu gotowania i pieczenia iCC-Cockpit podgląd aktualnego klimatu w komorze, przewidywanego przebiegu przyrządzania potraw, możliwość spojrzenia wstecz i wprzód oraz opcje na koniec procesu przyrządzania iCC-Messenger informuje o aktualnym, automatycznym dostosowaniu procesu obróbki iCC-Monitor przegląd wszystkich automatycznych dostosowaniach procesu obróbki
– Tryb nagrywania – ustalenie idealnego, sterowanego temperaturą rdzenia procesu gotowania i pieczenia dla skalibrowanych produktów do późniejszego zastosowania bez czujnika temperatury rdzenia z automatycznym uwzględnieniem wielkości załadunku
iLevelControl załadunki mieszane z indywidualnym nadzorem każdego wsadu w zależności od rodzaju i wielkości załadunku oraz częstotliwości otwierania drzwi. Idealny klimat jest ustalany automatycznie w oparciu o produkty kombinowane.
HiDensityControl opatentowana, wysokowydajna, dynamiczna cyrkulacja powietrza oraz doprowadzanie i rozprowadzanie energii w komorze
– Tryb pieca konwekcyjno-parowego z funkcjami: para 30-130°C, gorące powietrze 30-300°C, kombinacja pary i gorącego powietrza 30-300°C, Finishing® do wykorzystywania w ramach bankietów, bufetów, gotowania à la carte itp.
ClimaPlus pomiar wilgotności z procentową dokładnością, 5-stopniowe ustawienia i regulacja – Przyrządzanie potraw w trybie delta-T umożliwiające łagodną obróbkę dużych kawałków mięsa
Funkcja MySCC – Możliwość utworzenia do 9 specjalnych profili użytkownika z możliwością samodzielnej konfiguracji zgodnie z wymogami użytkownika (zdjęcia, tekst, itp.) Ustawienia eksperckie (np. czyszczenie przymusowe) lub energetyczne (np. oświetlenie komory), ustawienia językowe (56 do wyboru), akustyczne, systemowe itp. – Kolorowy wyświetlacz dotykowy z prostą obsługą, możliwość odczytu pod kątem do 80°, gwarantuje optymalną jakość wyświetlania w różnych warunkach rozstawienia urządzenia. – Centralne pokrętło ustawień z funkcją „push” umożliwiającą dokonywanie ustawień i potwierdzanie wprowadzonych danych – Ergonomiczna obsługa drugiego urządzenia SelfCookingCenter za pośrednictwem wyświetlacza urządzenia (wyłącznie w połączeniu z gniazdem Ethernet lub konstrukcją Combi-Duo) – Sterowanie i nadzorowanie urządzenia za pomocą aplikacji RATIONAL Remote lub oprogramowania KitchenManagement (wyłącznie w połączeniu z gniazdem Ethernet)
Efficient CareControl – Automatyczne rozpoznawanie stanu zabrudzenia i pielęgnacji – wyświetlanie optymalnego stopnia czyszczenia i zalecanej liczby tabletek. Wyświetlanie aktualnego etapu czyszczenia i pozostałego czasu. – Automatyczne odkamienianie – bez konieczności zmiękczania wody i ręcznego odkamieniania generatora pary
– Wbudowany, automatycznie zwijany spryskiwacz ręczny z funkcją odcinania wody i płynną regulacją strumienia
ServiceDiagnose System z automatycznym wyświetlaniem powiadomień serwisowych Wyposażenie – Sonda z 6-punktowym pomiarem – Indywidualne ustalanie możliwej min i max temperatury sondy – Możliwość zaprogramowania 1200 programów (do 12 etapów każdy) – Nawilżanie do programowania 3 etapów od 30°C-260°C w trybie gorące powietrze lub kombinacji – Cool Down do szybkiego i bezpiecznego schładzania komory urządzenia – Licznik zużycia energii (wartość dzienna lub po zakończeniu procesu przyrządzania potrawy) – Wysokowydajny generator pary z automatycznym poborem wody – Automatyczne odprowadzanie kondensatu – Dynamiczna cyrkulacja powietrza z wysokowydajnym kołem obracającymi się w dwa kierunki – Drzwi urządzenia z potrójną szybą, wentylowaną przestrzenią między szybami i odchylanymi wewnętrznymi szybami (łatwe czyszczenie) z powłoką odbijającą ciepło – Rynienka na skropliny w drzwiach, ze stałym odpływem również przy otwartych drzwiach – opróżnianie wyłącznie przy zamkniętych drzwiach) – Nadzór czasu otwarcia drzwi przy załadunki oraz podczas przyrządzania potraw, z funkcją alarmową – Wciskana, łatwa do wymiany uszczelka drzwi – Pozbawiona fug higieniczna komora robocza z zaokrąglonymi narożami – Złącze USB do transmisji danych HACCP na pamięć USB albo łatwej aktualizacji oprogramowania – System informujący o działaniu urządzenia oraz ostrzegawczy, np. w przypadku braku wody – Ogranicznik temperatury dla generatora pary i gorącego powietrza – Certyfikat koszerności Rational SCC 202E
Sterowanie: elektroniczne
Linia: SelfCookingCenter®
wymiary w mm: 1084x996x1782
pojemność komory : 20x 2/1 GN / 40x 1/1 GN
odległość pomiędzy prowadnicami: 80
napięcie (V): 65500
waga w kg: 351
temperatura w stopniach Celsjusza: +30 do +300
Nawilżanie: TAK
Zasilanie: elektryczne
wymagany zmiękczacz: NIE
ilość przyłączy do wody: 1
Opcje specjalne: automatyczny system myjący, sonda wielopunktowa, wentylator z autorewersem, z nawilżaniem
Rozmiar blach: GN 2/1, GN 1/1
Ilość prowadnic: 11-20
Wytwarzanie pary: bojlerowe
Zasilanie: 400V