Piec konwekcyjno-parowy 6x GN 1/1 elektryczny | Kromet 000.PK-6
- Marka: Kromet
- Gwarancja: 1 rok
- wymiary w mm: 750x742x700
- pojemność komory : 6x1/1 GN
- moc (w): 10,3 kW
- napięcie (V): 3 NPE 230/400V 50Hz
- temperatura w stopniach Celsjusza: 50 ÷ 250o C
- Opcje specjalne: sonda wielopunktowa, wentylator z autorewersem
- Rozmiar blach: GN 1/1
- Ilość prowadnic: 6-10
- Wytwarzanie pary: bojlerowe
- Zasilanie: 400V
- Sterowanie: elektroniczne
Firma Kromet posiada ponad 50 lat doświadczenia na rynku gastronomii. Projektują profesjonalne urządzenia do termicznej obróbki żywności w oparciu o zdobyte doświadczenie.
Piece serii PK są podsawowmym wyposażeniem małych i średnich obiektów gastronomicznych oraz jako urządzenia uzupełniające w dużych kuchniach. Solidna, trwała i przemyślana konstrukcja zapewniająca długi okres użytkowania, higieniczne wnętrze oraz czytelny i przyjazny w obsłudze elektroniczny panel pozwalający na intuicyjne i sprawne sterowanie parametrami pracy sprawiają, że przygotowanie dużej ilości potraw w krótkim czasie nie stanowi najmniejszego problemu nawet dla początkującego kucharza.
Optymalny przepływ powietrza dzięki odpowiednio wyprofilowanym łopatkom wentylatora z autorewersem gwarantujący równomierny rozkład temperatur w komorze, funkcja naparowania oraz sonda pomiarowa precyzyjnie kontrolująca temperaturę wewnątrz potraw pozwalają na perfekcyjną obróbkę mięs, drobiu, ryb czy warzyw. Przy zachowaniu wszelkich walorów smakowych potraw można w nich prowadzić jednocześnie obróbkę różnych potraw, bez obawy o przenikanie zapachów na poszczególnych poziomach.
Prezentujemy państwu wszechstronne urządzenie jakim jest piec konwekcyjno-parowy serii PK oferowany przez KROMETUmożliwiająca prowadzenie procesu obróbki termicznej w bezpiecznych i higienicznych warunkach. Dzięki zastosowaniu innowacyjnych rozwiązań technicznych gwarantują doskonałe rezultaty we wszystkich rodzajach obróbki termicznej, począwszy od pieczenia, poprzez smażenie, grillowanie, duszenie, do gotowania na parze i regeneracji potraw.
Piece konwekcyjne marki KROMET to oszczędność czasu, produktów i energii oraz możliwość spełnienia najbardziej wyszukanych kulinarnych oczekiwań Państwa klientów.
HIGIENICZNA KOMORA
zaokrąglone krawędzie i narożniki oraz odpływ w dnie piece ułatwia utrzymanie higieny wnętrza pieca
PODWÓJNA SZYBA W DRZWIACH
zapewnia uzyskanie bezpiecznej temperatury na obudowie drzwi
*DWUSTOPNIOWY SYSTEM OTWIERANIA I ZAMYKANIA DRZWI
z funkcją zatrzaskiwania drzwi umożliwia rozszczelnienie drzwi i bezpieczne wydostanie się pary, a następnie ich otwarcie oraz bezproblemowe zamykanie
WYJMOWALNE PROWADNICE
łatwo demontowalne do czyszczenia i ukształtowane w sposób gwarantujący prawidłowe osadzenie pojemnika; wzdłużny układ pojemników umożliwia zastosowanie – GN 1/1 lub GN 1/3, GN 1/2, GN 2/3
SYGNALIZACJA STANU „OTWARTYCH” DRZWI
pomaga sterować pracą pieca oraz zabezpiecza przed przypadkowym działaniem
*ZAWÓR BEZPIECZEŃSTWA *
zabezpiecza przed wzrostem ciśnienia wewnątrz komory, zapewniając optymalne warunki pracy
RÓWNOMIERNY ROZKŁAD TEMPERATUR
uzyskany dzięki odpowiedniej cyrkulacji powietrza zapewnia ten sam efekt pieczenia na wszystkich poziomach
CZYTELNY PANEL STEROWANIA Z MOŻLIWOŚCIĄ PROGRAMOWANIA
umożliwia intuicyjną obsługę pieca i kontrolę zadanych parametrów. Możliwość wyboru pracy według parametru czasu pracy lub z sondą termiczną
ŁATWOŚĆ SERWISOWANIA
zapewniona dzięki zastosowaniu uchylnej obudowy wentylatora i grzałki
*SONDA TERMICZNA *
zapewnia precyzyjny pomiar rzeczywistej temperatury wewnątrz potrawy, gwarantując jej właściwe przygotowanie, a także umożliwia sterowanie piecem na podstawie zadanej temperatury
WENTYLATOR Z AUTOREWERSEM
odpowiednio wyprofilowane łopatki wentylatora w połączeniu ze specjalnie ukształtowaną obudową zapewniają uzyskanie takiej samej temperatury w całej komorze pieca
NAPAROWANIE KOMORY
tworzy optymalne warunki dla produktów, nadając potrawom właściwe walory smakowe