Piec gastronomiczny konwekcyjny parowy 10x GN1/1 - kod 224885
Piec gastronomiczny konwekcyjny z zaparowaniem 10 x GN1/1 – kod 224885
Ekonomiczny, wydajny i niezawodny piec elektryczny do profesjonalnej kuchni. Wyposażony w 10 półek, największy i najbardziej wydajny z oferowanych przez nas pieców konwekcyjno-parowych. Rozwiązanie dla kuchni restauracyjnych i stołówek. Sprawdzi się podczas pieczenia różnorodnych dań – mięs, ryb, drobiu, a także ciast i pieczywa. Konstrukcja łatwa do czyszczenia i konserwacji. Wysoka jakość wykonania gwarantuje trwałość i komfort użytkowania.
Cechy produktu:
- Obudowa i komora pieczenia ze stali nierdzewnej wysokiej jakości,
- Drzwi z wentylacją grawitacyjną, podwójnie przeszklone (szyby 4 mm),
- Zaokrąglone narożniki komory pieczenia ułatwiają czyszczenie,
- Ergonomiczny uchwyt drzwi, odporny na nagrzewanie,
- Łatwe do wyjęcia uszczelki drzwi,
- Grzałki wykonane ze stali nierdzewnej, zamontowane w bezpiecznym miejscu – za deflektorem,
- Wyprofilowane dno komory ułatwia odprowadzenie kondensatu,
- Łatwo wyjmowane prowadnice na blachy umożliwiają bezproblemowe czyszczenie komory,
- Mikrowyłącznik otwartych drzwi zatrzymuje pracę pieca,
- Trzy wbudowane wentylatory z autorewersem,
- Izolacja z wełny mineralnej 50 mm,
- Wymagane podłączenie do prądu, wody i kanalizacji.
- Zaparowanie uruchamiane przyciskiem
Paramrtry
- Marka: Revolution
- Sterowanie: manualne
- wymiary w mm: 833x710x(H)1010 mm
- pojemność komory : 10x GN 1/1
- odległość pomiędzy prowadnicami: 75 mm
- termostat: +10°C do +280°C
- timer: 0-120 min
- moc (W): 11,5 kW
- napięcie (V): 400
- waga w kg: 125
- Nawilżanie: bezpośrednie, manualne za pomocą przycisku
- Ilość wentylatorów: 3, z autorewersem, 2800 obr./min.
Opcje dodatkowo do zakupienia na osobnych aukcjach:
- Podstawy pod piec - kod 224175