Piec konw.-par. Lainox Compact Naboo 6xGN 1/1 z podstawą
- sprzedawany bez pojemników GN
- technicznie sprawny, działa bez zarzutu
- Zasilanie: 400V
- Sterowanie: elektroniczne
- Wytwarzanie pary: natryskowe
- pojemność komory: 6x GN 1\/1
- odległość pomiędzy prowadnicami: 60 mm
- wymiary w mm: 510x800x(H)880 mm
- moc (w): 7,75 kW
- waga w kg: 81
- Rozmiar blach: GN 1/1
- Ilość prowadnic: 6
- Opcje specjalne: automatyczny system myjący
- Połączenie Wi-Fi
- Automatyczny system myjący LCS wyposażony w 1 zbiornik z detergentem, 990 g
- Gniazdo USB
TRYBY PIECZENIA
- ICS (system pieczenia interaktywnego) — system pieczenia automatycznego przepisów kuchni włoskiej, francuskiej, międzynarodowej, hiszpańskiej, rosyjskiej, azjatyckiej i niemieckiej, wraz z informacjami o ich historii, składnikach, procedurze, programem pieczenia automatycznego oraz prezentacją dania na talerzu
- Pieczenie ręczne w trzech różnych trybach: konwekcyjne w temperaturze od 30°C do 300°C, parowe w temperaturze od 30°C do 130°C, konwekcyjno-parowe w temperaturze od 30°C do 300°C
- Tryby programowalne — możliwość zaprogramowania i zapisania programów pieczenia w sekwencji automatycznej (do 15 cykli) z nadaniem każdemu programowi odrębnej nazwy, dołączeniem zdjęcia i informacji o przepisie.
- Tryb pieczenia wielopoziomowego (ML) i pieczenia dokładnie na czas (JIT)
- PIECZENIE PODWÓJNIE WIELOPOZIOMOWE (ML PLUS): podwojenie funkcji pieczenia wielopoziomowego na każdej półce oznacza podwojenie zdolności produkcyjnych
- System klimatyzacji automatycznej Autoclima® do pomiaru i regulowania wilgotności w komorze pieczenia
- System Fast-Dry® do szybkiego osuszania komory pieczenia
OBSŁUGA
- Wyświetlacz można skonfigurować w zależności od potrzeb użytkownika, umieszczając na pierwszym planie najczęściej używane programy
- System łączności z chmurą Lainox Cloud za pośrednictwem sieci Wi-Fi lub Ethernet do zapisywania osobistych ustawień, aktualizacji oprogramowania, archiwizowania danych HACCP, a także do pobierania nowych przepisów
- Pieczenie automatyczne „jednym dotknięciem” (ICS)
- Organizacja przepisów w folderach z podglądem, a także nadaniem każdemu z folderów odrębnej nazwy
- Inteligentne rozpoznawanie przepisów w folderach wielopoziomowych
- 7-calowy, kolorowy ekran ciekłokrystaliczny (LCD), pojemnościowy, o wysokiej rozdzielczości (HD), z funkcjami dotykowymi „Touch Screen”
- Pokrętło SCROLLER PLUS z funkcją przewijania i przyciskania do potwierdzania wyborów
CZYSZCZENIE I KONSERWACJA
- Test autodiagnostyczny przed rozpoczęciem korzystania z urządzenia z sygnalizacją dźwiękową i opisową wszelkich nieprawidłowości
- Automatyczny system mycia LCS z wbudowanym zbiornikiem do wersji ustawianych na blacie roboczym i samoczynne dozowanie detergentu
- System odkamieniania CALOUT, który zapobiega powstawaniu i osadzaniu się kamienia w bojlerze, z wbudowanym zbiornikiem samoczynnym dozowaniem
- Detergent w płynie COMBICLEAN i odkamieniacz CALFREE w zasobniku w 100% zdatnym do recyklingu do wersji ustawianych na blacie roboczym
- Automatyczny system czyszczenia LM oraz system odkamieniania CALOUT, do których używa się detergentu w płynie COMBICLEAN i odkamieniacza CALFREE, w przypadku modeli 171/201/202
- Ręczny system czyszczenia z wysuwanym i chowanym natryskiem ręcznym
MECHANIZMY STEROWANIA
- Autorewers (automatyczne odwrócenie kierunku obrotów wentylatora) służący zachowaniu doskonałej jednorodności pieczenia
- Automatyczna równoległa regulacja temperatury komory i temperatury wewnątrz produktu – system DELTA T
- Automatyczna regulacja skraplania pary
- Programowalne odroczenie pieczenia
- 2 prędkości wentylatora – ograniczona prędkość zmniejsza moc grzewczą
- Do specjalnych programów pieczenia można użyć prędkości przerywanej
- Regulacja temperatury wewnątrz produktu za pomocą sondy z 4 punktami detekcyjnymi
- Podłączenie sondy rdzeniowej za pośrednictwem złącza znajdującego się na zewnątrz komory pieczenia, z możliwością szybkiego podłączenia sondy igłowej do pieczenia próżniowego i małych porcji
- Złącze USB do pobierania danych HACCP, aktualizacji oprogramowania, przesyłania lub pobierania programów pieczenia
- Możliwość ustawienia wyłączenia urządzenia po zakończeniu automatycznego programu mycia
- Wstępnie skonfigurowany system optymalizacji zużycia energii SN (opcjonalnie)
- Program serwisowy SERVICE do testowania działania płyty elektronicznej i wyświetlania odczytów sond temperaturowych
- Licznik godzin eksploatacji wszystkich funkcji podstawowych umożliwiający przeprowadzenie zaprogramowanej konserwacji
- ECOSPEED DYNAMIC — Na podstawie ilości i rodzaju produktu Compact Naboo optymalizuje ilość dostarczanej energii i steruje nią, utrzymując właściwą temperaturę pieczenia i zapobiegając jakimkolwiek jej wahaniom
- ECOVAPOR — Zastosowany system ekopary EcoVapor powoduje zmniejszenie zużycia netto wody i energii dzięki automatycznej kontroli nasycenia pary w komorze pieczenia
- GREEN FINE TUNING — Przeznaczony do wszystkich modeli gazowych nowy system ekologicznej modulacji palnika i wysokowydajny wymiennik ciepła zapobiega marnotrawstwu energii i redukuje wielkość szkodliwych emisji w piecu gazowym
KONSTRUKCJA
- Stopień ochrony IPX4 — ochrona przed rozbryzgami wody
- Idealnie gładka, wodoszczelna komora
- Drzwiczki z podwójną hartowaną szybą, komorą powietrzną i wewnętrzną szybą odbijającą ciepło służącą zmniejszeniu ilości promieniowania cieplnego kierowanego w stronę operatora i zwiększeniu wydajności
- Otwierana szyba wewnętrzna ułatwiająca czyszczenie
- Klamka otwierająca się w obie strony
- Regulowany zawias drzwiczek zapewniający optymalne uszczelnienie
- Otwierana osłona kierująca powietrze ułatwiająca czyszczenie komory wentylatora
Podana cena brutto.
Możliwy transport.
ZAPRASZAMY RÓWNIEŻ DO SIEDZIBY
KOMISU SPRZĘTU GASTRONOMICZNEGO