Piec elektryczny (3 komory) z termoobiegiem | Kromet 000.PE-3/T
- Marka: Kromet
- Gwarancja: 1 rok
- Sterowanie: manualne
- wymiary w mm: 900x850x1580
- pojemność komory : 3 x 2/1GN (x3)
- timer: TAK
- moc (w): 21000
- napięcie (V): 3NPE 230/400V 50Hz
- temperatura w stopniach Celsjusza: 50 - 250
- Nawilżanie: NIE
- Rozmiar blach: GN 2/1
- Ilość prowadnic: 1-5
- Zasilanie: 230V
- Sterowanie: manualne
Piec konwekcyjny z termoobiegiem segmentowy. Składa się z trzech oddzielnych komór sterowanych za pomocą wielostopniowych pokręteł. Każda z nich wyposażona w trzy prowadnice przystosowane do pojemników lub blach o wielkości 2/1 GN. Maksymalna wysokość stosowanych pojemników to 65 mm. Dzięki zastosowaniu termoobiegu urządzenie spełnia wiele funkcji – można piec mięso, ryby, ciasta, ale też rozmrażać produkty.
Cechy produktu
- Moc całkowita: 21,0kW
- Napięcie zasilania: 3NPE 230/400V 50Hz
- Regulacja temperatury w zakresie: 50 o C do 250 o C
- Wymiary: 900×850×1580 [mm]
- Ilość komór: 3
- Pojemność komory: 3×2/1GN
- Oświetlenie komory: tak
Higieniczna komora – zaokrąglone krawędzie i narożniki oraz odpływ w dnie pieca ułatwia utrzymanie higieny wewnątrz pieca
Wyjmowane prowadnice – łatwo demontowane do czyszczenia i ukształtowane w sposób gwarantujący prawidłowe osadzenie pojemnika;
Podwójna szyba w drzwiach – zapewnia uzyskanie bezpiecznej temperatury na obudowie drzwi;
Równomierny rozkład temperatur – uzyskany dzięki odpowiedniej cyrkulacji powietrza zapewnia ten sam efekt pieczenia na wszystkich poziomach.
Piece konwekcyjne Kromet
Segmentowe piece konwekcyjne z termoobiegiem PE-1/T są polecane jako podstawowe wyposażenie zarówno małych i średnich obiektów gastronomicznych, jak i dużych profesjonalnych kuchni. Komora posiada panel sterowniczy. Piece są przeznaczone do pieczenia wszelkiego rodzaju produktów mięsnych, drobiu, ryb oraz ciast.
Dzięki zastosowaniu nowoczesnych rozwiązań technicznych piece z serii PE-T pozwalają osiągnąć dla każdego procesu obróbki termicznej produktów równomierny rozkład temperatury we wnętrzu komory.
Przemyślana i solidna konstrukcja gwarantuje długi okres użytkowania. Możliwość zastosowania tac GN 2/1 na trzech poziomach pieczenia, higieniczne wnętrze oraz czytelny i przyjazny w obsłudze panel sterowniczy zapewniają pełen komfort pracy, sprawiając że przygotowanie dużej ilości potraw w krótkim czasie nie będzie stanowiło problemu.