Toskański piec do pizzy opalany drewnem
To absolutna nowość w Polsce. Nie wymaga montażu. Spód wyłożony szamotem.
Piec jest przenośny i waży ok 69 kg. To wielka zaleta ponieważ nie tylko pozwala to na dowolne zmiany w ogrodzie ale daje też możliwość transportowania go (np. na imprezę do przyjaciół).
Wymiary pieca to: 68 x 73x 49 cm (szerokość x głębokość x wysokość bez komina).
TOSKAŃSKI PIEC SZAMOTOWY
To absolutna nowość w Polsce. Nie wymaga montażu. Spód wyłożony szamotem.
Piec jest przenośny i waży ok 69 kg. To wielka zaleta ponieważ nie tylko pozwala to na dowolne zmiany w ogrodzie ale daje też możliwość transportowania go (np. na imprezę do przyjaciół).
Wymiary pieca to: 68 x 73x 49 cm (szerokość x głębokość x wysokość bez komina).
Cały piec jest wykonany z mieszanki szamotowej i cegieł szamotowych, najlepszego produktu jaki istnieje na rynku, oraz najlepszych materiałów ognioodpornych do 1200 stopni, które zapewniają równomierny rozkład ciepła.
Wszystkie potrawy pieczone w piecu charakteryzują się wyjątkowym smakiem ponieważ nagrzewane są bezpośrednio przez ogień z pieca.
Potrawy przygotowywane w piecach do pieczenia na paliwa drzewne, pieką się znacznie szybciej a ich aromat jest nieporównywalny. Czas od momentu włożenia ciasta do momentu wyciągnięcia gotowej pizzy? 3 minuty przy 300 stopniach!
To nie tylko pizza ale chleb, zapiekanki, ciasta, pieczone mięsa i przysmaki. Doskonale opiekać można w nich owoce i warzywa.
W profesjonalnym zastosowaniu inwestycja w piec zwraca się już po pierwszych wizytach klientów, a gdy zaczną Cię polecać stwierdzisz, że był to udany zakup.
Najczęściej staje się główną atrakcją ogrodowej kuchni.