Produkt na zamówienie dostępny będzie za około 5 tyg .
Gliniany piec w kształcie dzbana używany w Indiach oraz innych regionach południowej Azji, opalany węglem drzewnym lub drewnem Temperatura pieczenia osiąga do 480°C.
Potrawy przygotowane w piecu mają niepowtarzalny smak i bardzo bogaty aromat. Zazwyczaj opieka się w nim różne gatunki mięsa wcześniej marynowane, a także owoce morza i warzywa, można w nim również upiec chleb lub ciasta, pierogi np. z makiem czy serem
Ze względu na wysoką temperaturę i krótki czas pieczenia, przygotowywane dania są b.smaczne,chrupkie i soczyste .
Parametry
- Poj. : 70 l
- Średnica gardła: 28 cm
- Głębokość: 56 cm
- Wysokość całkowita: 100 cm
- Średnica zewnętrzna: 57 cm
- Grubość ścianki: 5 cm
- Waga Tandoor: 110 kg
Wyposażenie :
1) szufelka
2) pogrzebacz
3) ruszt
4) sześć szpikulców ze stali nierdzewnej
5) Wzmocnione nogi pod Piec