Piec
Gotowy KOPUŁOWY Piec Chlebowy i do Pizzy wykonany ręcznie w tradycyjnej technologi, z termoodpornej plastycznej masy ceramicznej na bazie czerwonej gliny triasowej o zwiększonej odporności na wysoką temperaturę. Masa nie zawiera dodatków chemicznych ani żadnych innych substancji szkodliwych dla zdrowia. Sezonowany nie mniej jak 4 miesiące.
Podstawa pieca w ranie stalowej na nóżkach które umożliwiają podłożenie np. zawiesi lub rurek w celu łatwiejszego ustawienia . Spód pieca ( palenisko ) 3 warstwowe o grubości nie mniej jak 10 cm, wyłożone dużymi płytami szamotowymi z lekkim spadkiem w kierunku przodu ( wygodne wkładanie i wyjmowanie wsadu)
Strop kopułowy o podstawie fi 80 cm (3 warstwowy) grubość 12 cm z wyjściem kominowym fi 150 ze stali kwasowej usytuowanym z przodu.
Drzwiczki – pokrywa 3 warstwowa (blacha + materiał termiczny + drewno.
Masa i wielkość pieca gwarantuje utrzymanie właściwej bezwładności cieplnej. Piec fizycznie testowany podczas pieczenia chleba i innych potraw . Do ustawienia wewnątrz i na zewnątrz.
Waga 400 kg.
Podstawa w ramie stalowej 110 x 100 cm.
Wysokość zewnętrzna 53-55 cm.
Wnętrze – palenisko okrągłe Fi 80 cm, wysokość 40 cm.
Szerokość otworu 36 cm , wysokość 26 cm.
W wylocie spalin – kominku obsadzona rura kwasowa fi 150 z
możliwością dalszego podłączenia
Możliwe ustalenie faktury zewnętrznej i koloru
Piec dostarczany w stanie gotowym do użytku z instrukcją obsługi, czas dostawy 2-3 dni robocze.
Zanieczyszczenie środowiska, powszechne stosowanie środków chemicznych, żywność szpikowana spulchniaczami, wypełniaczami i ulepszaczami, pozbawiona smaku i aromatu – wszystko to sprawia, że wiele osób z nostalgią wspomina smaki dzieciństwa. Rośnie też grono entuzjastów żywności przygotowanej samodzielnie, w oparciu o tradycyjne, znane od lat receptury. Nasz Piec chlebowy pomoże Państwu w przygotowaniu wielu smacznych zdrowych wypieków. Kontakt tel. 502 24 29 83.