Hiszpański piec chlebowy, do pizzy, pieczenia potraw, opalany drewnem
Piec opalany drewnem. Jest alternatywą dla ogrodowego grilla i pieca elektrycznego. Służy do wypieku chleba, pizzy i pieczenia różnego rodzaju mięs, ryb i potraw zapiekanych. Każda potrawa przygotowywana w tym piecu ma swój niepowtarzalny smak i aromat.
Piec sprzedawany jest jako gotowy produkt (nie wymaga montażu). Jest funkcjonalny i trwały, ozdobi każde pomieszczenie czy ogród. Piec w całości wykonany jest ręcznie z cegły glinianej oraz zapraw ogniotrwałych. Wybudowany jest na betonowej zbrojonej płycie z wmontowanymi hakami, co ułatwia transport i przemieszczanie. Wejście pieca wykonano z cegły klinkierowej. Piece posiadają w tylnej ścianie komory otwór przygotowany do zawieszania rożna.
Podstawa pieca 1000x1000, Waga 380kg, Wysokość 70cm, Wymiar wewnętrzny 80x70cm, Średnica komina 140mm, Rozmiar drzwiczek 36x30cm
Rożen widoczny na fotografiach nie jest uwzględniony w cenie pieca.