Piacelli Makaron Tagliatelle z Semoliny 500 g Piacelli
3960-0
Tradycyjny,włoski makaron z semoliny.
Semolina to gruboziarnista mąka o żółtej barwie, którą uzyskuje się z pszenicy durum i wykorzystuje do produkcji makaronu lub kuskusu.
Semolina to zdrowszy zamiennik mąki pszennej.
Semolina to dobre źródło węglowodanów, błonnika pokarmowego i białka. Ponadto semolina jest bogata w miedź, fosfor, żelazo i magnez oraz witaminę B1, kwas pantotenowy i foliany. Produkty z semoliny mają niższy indeks glikemiczny niż te ze zwykłej mąki pszennej.
Semolina zawiera gluten, jednak niekiedy zdarza się, że jest tolerowana przez osoby z celiakią, co wynika z różnic w zawartości białek glutenowych: gliadyny i gluteniny.
Waga: 500 g
Alergeny Może zawierać śladowe ilości jaj i soi.
Składniki Kasza manna z pszenicy durum.
Wartości odżywcze
100 gramów
energia
1476 kJ
energia
348 kcal
tłuszcz
1,10 g
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone
0,10 g
węglowodany
71 g
z których cukrów
3,50 g
białko
12 g
Włókno
3 g
Sól (= sód x 2,5)
0,01 mg
Parametry
- Marka:: Piacelli
- Wersja:: Tagliatelle
- Kraj pochodzenia:: Belgia
- Ilość w kartonie:: 12
- Waga towaru w gramach: 500