PESTO Z CEBULA, TUŃCZYKIEM I OLIWKAMI 180G WŁOSKIE
- Wysokiej jakości pasta z marynowanych cebulek w occie balsamicznym IGP z Modeny z tuńczykiem i pastą z oliwek. Gotowa do podania na zimno.
- Znakomita jako przystawka na zimno.
- Również na ciepłą polentę lub dodatek aromatyzujący sałatki.
Składniki
Cebulki 41%, TUŃCZYK 20%, olej słonecznikowy 19%, SELER 5%, ocet balsamiczny (Aceto Balsamico di Modena IGP) 4% (ocet winny, gotowany moszcz z winogron, barwnik E150d), pasta z oliwek 3%, oliwka z oliwek extravergine, oregano, pikantna papryczka peperoncino, ocet winny (zawiera DWUTLENEK SIARKI), czosnek, sól, cukier, korektor kwasowości: kwas cytrynowy, kwas mlekowy. Może zawierać PESTKI lub fragmenty PESTEK. Bez glutenu.
Sposób przechowywania
Przechowywać w chłodnym miejscu, z daleka od źródeł światła. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu krótkiego czasu.
Alergeny
TUŃCZYK, SELER, DWUTLENEK SIARK (z octu winnego). Może zawierać PESTKI lub fragmenty PESTEK. Bez glutenu.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna 1640 kJ / 397 kcal, Tłuszcze 38 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,1 g, Węglowodany 8,6 g, w tym cukry 7,9 g, Białka 4,9 g, Sól 2,0 g, Błonnik 1,4 g.
Brak danych