PESTO SOS ZE SUSZONYCH POMIDORÓW 190g LE PEPE
DI POMODORI SECCHI
Czysty skład, bez konserwantów!
Le Pepe Linia włoska (pesto alla genovese, pesto z suszonych pomidorów, pesto z karczochów, sos do aglio, olio e peperoncino, suszone pomidory w zalewie, karczochy w zalewie z ziołami po neapolitańsku) to sześć wyśmienitych propozycji przetworów warzywnych inspirowanych klasykami kuchni włoskiej produkowanych we Włoszech ze składników najwyższej jakości i o autentycznym smaku.
Pesto rosso Le Pepe, to odmiana pesto pochodząca z Sycylii, którego głównym składnikiem są pomidory suszone na słońcu. Chociaż mniej popularne niż zielone pesto alla genovese, nie ustępuje swojemu kuzynowi smakiem i uniwersalnością zastosowań. Pesto z suszonych pomidorów marki Le Pepe produkowane jest we Włoszech ze składników najwyższej jakości.
Sprawdzi się idealnie jako klasyczny włoski sos do makaronu. Wystarczy połączyć na patelni pesto z suszonych pomidorów z ugotowaną włoską pastą, dodatkiem oliwy z oliwek extra vergine i wodą po makaronie. Czerwone pesto marki Le Pepe sprawdzi się również idealnie jako smarowidło do wykwintnych kanapek, aromatycznego, chrupiącego pieczywa, czy jako dip do przekąsek imprezowych.
Składniki: suszone pomidory 42,3% , olej słonecznikowy, orzechy nerkowca, bazylia, mąka ziemniaczana (zawiera śladowo dwutlenek siarki), mieszanka twardych serów (zawiera białko z mleka, laktozę), sól, biały ocet winny, papryka, papryka chili. Regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kwas mlekowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.
- Alergeny: orzechy nerkowca, dwutlenek siarki E220 śladowo, białko z mleka, laktoza.
- Wartość odżywcza w 100 ml/g: .
- Wartość energetyczna: 1811 kJ/439 kcal
- Tłuszcz: 43,8 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,4 g
- Węglowodany: 5,3 g
- w tym cukry: 3,4 g
- Białko: 4,1 g
- Sól: 2,1 g
- Błonnik: 3,8 g
- Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym miejscu, a po otwarciu w lodówce.
- Masa netto: 190 g
~ Zapraszamy do innych naszych aukcji ~
zdjęcie poglądowe