OPIS
Pesto rosso na bazie orzechów nerkowca. Idealne do makaronów. Bez glutenu, odpowiednie dla wegetarian i wegan.
SKŁADNIKI
woda, suszone pomidory* 8%, ORZECHY NERKOWCA* 6,7%, olej słonecznikowy*, cukier trzcinowy*, papryka czerwona*, drożdże spożywcze*, oliwa z oliwek extra virgin*, sól morska, emulgator: lecytyna słonecznikowa*, czosnek*, czarny pieprz*, papryka chili*, rozmaryn*, tymianek*. *składniki pochodzące z upraw ekologicznych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość odżywcza: 568 kJ / 137 kcal
- Tłuszcz: 9.2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1.2 g
- Węglowodany: 10.6 g, w tym cukry: 8.1 g
- Białko: 1.9 g
- Sól: 0.41 g
BIO: TAK
Bezglutenowy: TAK
Bezlaktozowy: TAK
Wegetariański: TAK
Wegański: TAK
WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.