SKŁADNIKIpasta
bazyliowa* (46%) (bazylia* (41%), olej słonecznikowy*, sól), olej
słonecznikowy*, oliwa z oliwek extra virgin*, orzechy
nerkowca*, serparmezan Parmigiano Reggiano D.O.P* (2,5%)
(mlekokrowie*, sól, podpuszczka), ser pecorino*
(mlekoowcze*, podpuszczka, sól), sól, orzeszki piniowe*
(0,9%), czosnek* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny sos
bazyliowy Pesto Genovese. Należy go jedynie dodać do makaronu, tworząc w ten
sposób włoski posiłek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna -
1940 kJ/462 kcal
Tłuszcz -47 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
-6,7 g
Węglowodany -5,1 g
w tym cukry -2,7
g
Błonnnik - 1,0 g
Białko - 4,2 g
Sól -2,7 g
ZALECANE WARUNKI
RPZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu
3-4 dni.