SKŁADNIKI
olej słonecznikowy* (60 %), koncentrat z bazylii* (19%), orzechy nerkowca * (11 %), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* (6 %), sól, ser Parmezan* (2%) ( mleko* , sól, podpuszczka mikrobiologiczna), skórka cytrynowa* (1,5 %), ocet winny*, czosnek*, naturalny aromat cytrynowy*, orzeszki pinii* (0,4 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kwas mlekowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Na 100 g pesto zużyto59 g świezej bazylii. Produkt niepasteryzowany.
Znakomity ekologiczny włoski sos z regionu Ligurii. Zankomity do makaronu, do bruschetty, caprese (sałatka z pomdora i mozzarelli) lub białego twarogu itp.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2717 kJ/649 kcal
Tłuszcz - 67 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7,9 g
Węglowodany - 4,4 g
w tym cukry - 1,6 g
Białko - 3,4 g
Sól - 4,3 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 15 dni.