Polskie Pestki dyni łuszczone 1 kg
- EAN: 5903229000972
- Producent: TARGROCH
Pestki dyni łuszczone
Dynia jest źródłem błonnika pokarmowego oraz białka. W kuchni znalazła zastosowanie jako przekąska, dodatek do musli, płatków śniadaniowych, pieczywa, ciast, sałatek warzywnych lub jako posypka do mięsa.
Składniki:
Pestki dyni łuskane
Dynia jest naturalnym źródłem:
- Tiaminy ( Witaminy B1 )
- Magnezu
- Cynku
- Żelaza
- Fosforu
- Potasu
Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
- Wartość energetyczna 2327 kJ / 589 kcal
- Tłuszcz 45,8 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,48 g
- Węglowodany 12,7 g
- w tym cukry 11,3 g
- Błonnik 5,3 g
- Białko 24,5 g
- Sól** 0,05 g
Witaminy i składniki mineralne w 100 g / w porcji 50 g:
- Tiamina (Wit. B1) 0,21 mg / 0,11 mg
- Ryboflawina 0,32 mg / 0,16 mg
- Witamina E 26 mg / 13 mg
- Potas 810 mg / 405 mg
- Fosfor 1170 mg / 585 mg
- Cynk 7,5 mg / 3,8 mg
- Magnez 540 mg / 270 mg
- Mangan 1 mg / 0,5 mg
- Żelazo 15 mg / 7,5 mg
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie wyczerpującego sodu.
*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Polskie pestki dyni łuszczone znajdujące się w ofercie firmy Targroch to kolejny, przygotowany z najwyższą dbałością, produkt mający podnieść komfort codziennego odżywiania się. Dynia łuszczona to przedstawicielka roślin jednorocznych z rodziny dyniowatych, rodzaj ten obejmuje niemal 20 gatunków. Jest znakomitym źródłem naturalnych składników odżywczych niezbędnych do odpowiedniego funkcjonowania organizmu: zawiera witaminę B1, magnez , fosfor.
Pestki dyni są:
- idealne jako przekąska pomiędzy posiłkami
- stosowane przy pieczeniu ciast, chleba czy bułek
- wykorzystywane również przy przygotowaniu mięs
- nada wyjątkowego smaku każdej sałatce
- wspaniały dodatek do porannych owsianek - jest źródłem białka i błonnika pokarmowego
Jedno opakowanie zawiera aż kilogram łuszczonych pestek dyni, które można przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu - koniecznie w suchym miejscu.
Targroch to firma istniejąca na polskim rynku koncentrującym się na dystrybucji zdrowej żywności już od lat 90. Zdobyte doświadczenia i obserwacja dynamicznie zmieniających się potrzeb klientów, a także uwarunkowań zewnętrznych i kształtowanych w przemyśle spożywczym trendów, sprawiają że Targroch pozyskał zaufanie milionów konsumentów. Wszystkie produkty bazują na naturalnych składnikach, zaś te pozyskiwane są od rolników uprawiających warzywa i owoce z zachowaniem zasad przygotowywania żywności niemodyfikowanej i ekologicznej.
W 100 g, w porcji 50 g,%RWS* w 50 g:
- Wartość energetyczna 2444 kJ / 589 kcal, 1222 kJ / 293 kcal, 15%
- Tłuszcz 45,8 g, 22,9 g, 33%
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,48 g, 4,24 g, 21%
- Węglowodany 12,7 g, 6,35 g, 2%
- w tym cukry 11,3 g, 5,65 g, 6%
- Błonnik 5,3 g, 2,65 g, -
- Białko 28,9 g, 14,45 g, 29%
- Sól** 0,05 g, 0,025 g, <1%
Witaminy i składniki mineralne w 100 g, w porcji 50 g,%RWS* w 100 g:
- Magnez 540 mg, 270 mg, 144%
- Żelazo 15 mg, 7,5 mg, 107%
- Cynk 7,5 mg, 3,8 mg, 75%
Możliwe naturalne odchylenia.
* RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
Sposób przygotowania i przechowywania:
Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacja alergenna:
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Dane producenta/dystrybutora:TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J.,