PELLINI ESPRESSO BAR VIVACE TO STARANNIE DOBRANE ZIARNA ARABIKI (80%) I ROBUSTY (20%), KTÓRE TUŻ PO ZAPARZENIU DAJĄ LEKKO PIKANTNY SMAK I WYRAŹNIE ORZECHOWY POSMAK. WYRAZISTY SMAK KAWY PELLINI ESPRESSO BAR VIVACE TO IDEALNA KOMPOZYCJA DO PRZYRZĄDZENIA KLASYCZNEGO WŁOSKIEGO ESPRESSO, A TAKŻE WSPANIAŁA BAZA DLA KAW MLECZNYCH, NP. CAPPUCCINO CZY LATTE MACCHIATO.
PELLINI CAFE
TO RODZINNA FIRMA, KTÓRA ROZPOCZĘŁA DZIAŁALNOŚĆ W 1922 ROKU. POCZĄTKOWO ZAJMOWAŁA SIĘ PRODUKCJĄ ZIÓŁ LECZNICZYCH, BY W 1947 ROKU PRZEBRANŻOWIĆ SIĘ NA PALARNIĘ KAWY. PELLINI JEST 5. CO DO WIELKOŚCI PALARNIĄ KAWY WE WŁOSZECH, SPOŚRÓD OKOŁO 750 PALARNI KAW W TYM KRAJU. PRODUKUJE OKOŁO 12 MILIONÓW KILOGRAMÓW KAWY ROCZNIE. EKSPORTUJE KAWĘ NA CAŁY ŚWIAT. ZNANA JEST Z WYSOKIEJ JAKOŚCI PRODUKTÓW. SUKCES PELLINI POCHODZI Z WIELKIEJ PASJI I Z CIĄGŁEGO DĄŻENIA DO PALENIA KAW NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI, PRZEZNACZONYCH DLA KONESERÓW KAWY NA CAŁYM ŚWIECIE. POKAŹNA LICZBA NABYWCÓW MARKI ŚWIADCZY O TYM, ŻE PASJĘ I GUST PRODUCENTA PODZIELAJĄ ODBIORCY. PELLINI TWORZY WŁASNY, UNIKALNY I CHARAKTERYSTYCZNY SMAK KAWY. TEN SMAK ZASPOKAJA PRZERÓŻNE GUSTA MIŁOŚNIKÓW KAWY. CELEM PALARNI JEST DOSTARCZENIE KLIENTOM KAWY O STAŁEJ JAKOŚCI I ZAWSZE WYRAŹNYM SMAKU. PRODUKTY PELLINI SPEŁNIAJĄ MIĘDZYNARODOWE STANDARDY UNI EN ISO 9001:2000, KTÓRE GWARANTUJĄ: - STARANNE BADANIA I DOBÓR SUROWCÓW, CYKL PALENIA DOSTOSOWANY DO KONKRETNEJ MIESZANKI, - STAŁĄ KONTROLĘ NA KAŻDYM ETAPIE PROCESU PALENIA, DZIĘKI ZASTOSOWANIU WYSPECJALIZOWANYCH NARZĘDZI, - DEGUSTACJĘ KAWY I JEJ PAKOWANE PRZEZ GRUPĘ EKSPERTÓW - DEGUSTATORÓW, KTÓRZY WERYFIKUJĄ JEJ JAKOŚĆ I SMAK.