Pellini Bar Vivace 1kg kawa ziarnista
Pellini Espresso Bar Vivace to jedna z flagowych mieszanek palarni Pellini. Odmiany do tej kompozycji są starannie dobierane, zaś sam proces palenia rygorystycznie przestrzegany i na bieżąco kontrolowany. Kawę tą cechuje łagodny i subtelny smak oraz niezwykle przyjemny aromat. Kompozycja dedykowana dla prawdziwych koneserów kawy. Doskonale nadaje się do przyrządzania metodą tradycyjną jak również w ekspresach ciśnieniowych. Najlepszą jakość i idealny smak nadaje tej kawie unikalna i ekskluzywna mieszanka Arabiki i Robusty z przewagą Arabiki. To połączenie sprawia że, Pellini Espresso Bar Vivace to najlepsza propozycja dla wszystkich koneserów kawy.
W sklepie Kawa365.pl znajdą Państwo kawę Pellini Vivace pochodzącą z pierwszej ręki, prosto z Włoch! Jesteśmy bezpośrednim importerem tej kawy od 15 lat, dlatego zawsze oferujemy produkt super świeży i w najlepszej cenie hurtowej i detalicznej!
Rabaty Ilościowe
- Skład: 70% Arabika, 30% Robusta
- Typ: Ziarnista
- Kofeina: Średnia zawartość
- Najwyższa jakość
- Data przydatności do spożycia: 06/2021
O firmie Pellini
Pellini Cafe to rodzinna firma, która rozpoczęła działalność w 1922 roku. Początkowo zajmowała się produkcją ziół leczniczych, by w 1947 roku przebranżowić się na palarnię kawy. Pellini jest 5. co do wielkości palarnią kawy we Włoszech, spośród około 750 palarni kaw w tym kraju. Produkuje około 12 milionów kilogramów kawy rocznie. Eksportuje kawę na cały świat. Znana jest z wysokiej jakości produktów. Sukces Pellini pochodzi z wielkiej pasji i z ciągłego dążenia do palenia kaw najwyższej jakości, przeznaczonych dla koneserów kawy na całym świecie. Pokaźna liczba nabywców marki świadczy o tym, że pasję i gust producenta podzielają odbiorcy. Pellini tworzy własny, unikalny i charakterystyczny smak kawy. Ten smak zaspokaja przeróżne gusta miłośników kawy.
Celem palarni jest dostarczenie Klientom kawy o stałej jakości i zawsze wyraźnym smaku. Produkty Pellini spełniają międzynarodowe standardy UNI EN ISO 9001:2000, które gwarantują:
- staranne badania i dobór surowców, cykl palenia dostosowany do konkretnej mieszanki,
- stałą kontrolę na każdym etapie procesu palenia, dzięki zastosowaniu wyspecjalizowanych narzędzi,
- degustację kawy i jej pakowane przez grupę ekspertów - degustatorów, którzy weryfikują jej jakość i smak.