PEKTYNA BIO 22G
(z certyfikatem ekologicznym)
ARCHE
---------------------------------
Co to?
Pektyna to naturalny doskonały zagęstnik/środek żelujący do różnego rodzaju przetworów owocowych, ciast, dżemów oraz deserów. Zamiast żelatyny.
- Nie zawiera glutenu!!!
- Jedno opakowanie wystarczy na 1 kg owoców.
Składniki:
- skrobia ziemniaczana
- skrobia z maranty trzcinowatej
- pektyna żelująca
- agar
Sposób przyrządzania: 22 g pektyny zmieszać z 0,5 kg cukru i 1 kg owoców. Dodać 3 łyżki soku z cytryny i mieszając doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 – 10 min. Napełnić słoiki i odwrócić denkami do góry. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Wartość odżywcza w 100 g: 1275 kJ / 305 kcal, tłuszcz < 0,1 g, węglowodany 69,3 g (w tym cukry 0,1 g), białko 0,3 g, chlorek sodu 0,8 g.