Pektyna do dżemów 30 g
Przgotować 2 kg owocóworaz 1 kg ckru. Do przygotowanyc owoców wlać pół szklanki wody i zagotować. Zawartość opakowaia wymieszać z jedną szklanką cukru. wsypać do gotujacych się owoców i mieszać. Gotować od 3 do 5 minut. Wsypać pozostałą ilość cukru i gotować do ałkowitego rozpuszczea. dodać łyżeczkę kwasku cytrynoweg, rozpuszczonego w ałej ilości goracej wody. Dokładnie wymieszać. następnie nalezy zebrac pianę i rozlać goracy dżem do słoików. Zaleca się pasteryzować dżem przez 20 minut. SKŁADNIKI: Pektyna amidowana 100%
- Jednostka: szt.
- GWARANTOWANY TERMIN PRZYDATNOŚCI W DNIACH: 60
- Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Producent: C&G
- Kategoria: Przyprawy, sosy i dodatki do żywności
- Waga z opakowaniem: 0.03 kg