Peklosól Sól Do Peklowania Peklująca Peklowa 1kg
5363
Oferujemy peklosól 1 kg BROWIN (410023)
Peklosól służy do produkcji zalewy solankowej, peklowania, nastrzykiwania lub wcierania na sucho. Dzięki peklowania mięso jest apetycznie różowe i ma doskonały smak. Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Składniki: sól niejodowana, substancja przeciwzbrylająca: E536, azotyn sodu.
Uwaga! Nie do bezpośredniego spożycia
- Marka: Browin
- Waga (kg): 1
Sposób użycia przy przygotowaniu 1 kg mięsa:
Peklowanie na mokro: do 1L zimnej wody wsyp 58-65g peklosoli, dodaj 4 g cukru oraz ewentualnie ulubione przyprawy. Pekluj mięso w zalewie 7-14 dni w lodówce.
Peklowanie na sucho mięs w kawałku: mięso natrzyj 18-25 g peklosoli oraz ewentualnie ulubionymi przyprawami. Pekluj w lodówce 3-7 dni (grubość mięsa 1 cm-1 dzień peklowania).
Peklowanie na sucho mięsa na kiełbasy: do 1 kg mielonego mięsa dodaj 13-17 g peklosoli oraz ulubione przyprawy. Gotową mieszankę pozostaw na 1 dzień w lodówce.