Pecorino Pepato - ser owczy
- Data ważności: 25.12.2018
- Cena za kilogram: 80.90 zł
- Sposób zapakowania: Torba termiczna
- Rodzaj sera: ser z mleka owczego
- Wybór wagi: możliwość wyboru dowolnej wagi sera
To jeden z najstarszych włoskich serów. Produkowany jest tradycyjnie z mleka owczego (pecora po włosku znaczy owca). Młody jadany jest w plasterkach, dojrzały jest często ścierany i używany do posypywania potraw. Często zastępuje parmezan. Występuję w wielu odmianach.
Pecorino Pepato
Typowy dla Sycylii owczy ser, wytwarzany z pełnym poszanowaniem tradycji produkcji serów na wyspie. Miękki ser, aromatyzowany przez dodanie czarnego pieprzu. Skórka i miąższ intensywnie żółte. Doskonały podawany samodzielnie lub jako składnik deski serów i wędlin.
Skład : mleko owcze pasteryzowane, sól, podpuszczka.
PRODUKT ZAPAKOWANY PRÓŻNIOWO
Kupione przez Państwo produkty wysyłamy w 24h kurierem UPS