Jesteśmy oficjalnym sklepem marki This is BIO®: wybierając nasze produkty otrzymujesz je bezpośrednio od polskiego producenta działającego na rynku od przeszło dekady.
Nasze produkty to stuprocentowo organiczne superpokarmy This is BIO®, które posiadają unijną certyfikację przetwórstwa ekologicznego: certyfikat nr PL-03-003888.
PEA PROTEIN 100% ORGANIC
Marka: This is BIO®
Postać: proszek
Zawartość opakowania: 210g
Ilość porcji: 14
Certyfikat eko: TAK
Produkt przebadany laboratoryjnie: TAK
Produkt jest całkowicie wolny od GMO oraz jakichkolwiek zanieczyszczeń i alergenów.
Wyprodukowano w Polsce przez: Cap Martin Sp. z o.o.
Nr certyfikatu wytwórcy: PL-EKO-03-003888
Kraj pochodzenia surowca: Kanada
Białko grochu to białko wytwarzane z grochu poprzez ekstrakcję i oczyszczenie. Zawartość białka w surowcu wynosi 80%. Białko grochu jest lekkostrawne oraz bogate w niezbędne aminokwasy oraz aminokwasy rozgałęzione BCAA (leucyna, izoleucyna, walina) oraz zawiera więcej argininy niż jakiekolwiek inne produkowane białko.
Nasze białko grochu jest niesłodzone. Można je spożywać bezpośrednio oraz jako dodatek do dań i koktajli. Białko grochu jest bardzo dobrze przyswajalne i zadowoli nawet najbardziej wymagających konsumentów, gdyż jest w pełni wegańskie oraz nie zawiera alergenów takich jak laktoza i gluten.
Stanowi ono doskonałe uzupełnienie diety w wysoko wartościowe białko dla dzieci oraz dorosłych z problemami nadwrażliwości, alergii i nietolerancji pokarmowych.
This is BIO® używa wyłącznie w 100% organicznego białka z grochu, który jest hodowany w certyfikowanych gospodarstwach ekologicznych.
Produkt jest całkowicie wolny od GMO, pestycydów oraz jakichkolwiek zanieczyszczeń i alergenów.
Dzięki temu masz pewność, że spożywasz produkt najwyższej jakości.
Skład:
- Sproszkowany koncentrat białka grochu*
*certyfikowany składnik ekologiczny.
Informacja żywieniowa na 100g produktu:
- Wartość energetyczna393,5kcl/1663kJ
- Węglowodany 3,32gw tym cukry<0,1g
- Błonnik1g
- Białko78,89g
- Tłuszcz6,97g
- w tym tłuszcze nasycone3,59g
- Sód937mg
Kraj pochodzenia surowca:
Kanada
9 powodów żeby jeść białko roślinne*
1 To doskonałe źródła witamin i minerałów
Białko grochu jedną porcją zaspokaja nawet 10% dziennego zapotrzebowania na magnez. Zawiera też żelazo, wapń, fosfor i potas.Białko ryżu z kolei pełne jest przeciwutleniaczy, błonnika i witamin z grupy B.Białko konopne to zdrowe kwasy tłuszczowe, cała kupa żelaza, cynku, miedzi, wapnia, potasu, witaminy E oraz witamin z grupy B.
2 Są odpowiednie dla alergików i osób z nietolerancjami pokarmowymi
Białka roślinne są naturalnie wolne od nabiału, glutenu i orzechów. Idealnie nadają się dla osób z wrażliwymi jelitami, alergików i osób z restrykcjami dietetycznymi.
3 Nadają się dla osób na diecie roślinnej
Białka roślinne powstają z roślin, po prostu, nadają się więc idealnie dla osób na dietach roślinnych.
4 To sprzymierzeńcy odchudzania i treningu
W jednym z badań w tym zakresie wykazano, że zjedzenie jedynie 2 łyżek białka grochu na pół godziny przed wszamaniem pizzy redukuje ilość przyjmowanych kalorii aż o 12%!
Inne badanie porównało efekty spożywania izolatu serwatki i białka ryżu przez 8 tygodni. W rezultacie dowiedziono, że zmiany w kompozycji masy ciała, sile mięśni i regeneracji były na podobnym poziomie.
Białko konopne natomiast jest kompletnym białkiem zawierającym wszystkie niezbędne aminokwasy, dzięki czemu stymuluje budowę i wzrost mięśni.
5 Wybierając je wspierasz planetę
Roślinne białka są lepsze także dla środowiska! Ich produkcja wymaga mniej wody i mniejszego nakładu energii niż produkcja białek mlecznych.
6 Sprawdzają się na diecie FODMAP
Wszystkie białka roślinne sprawdzają się na diecie FODMAP. To dieta stosowana przy zespole jelita drażliwego IBS, o małej zawartości fermentujących oligo-, di- i monosacharydów oraz polioli (fermentable oligosaccharides, disaccharides, monosaccharides and polyols – FODMAP)
7 Stanowią źródło argininy nawet trzy razy bogatsze niż białko serwatki
Arginina to super ważny aminokwas, znajdujący się zarówno w białku ryżu jak i grochu. Białko grochu ma go aż trzy razy więcej niż popularne izolaty serwatki.
8 Są odpowiednie nawet dla dzieci!
Białka roślinne nie zakwaszają, są idealne dla osób z wrażliwym żołądkiem i delikatne. Dzieje się tak, ponieważ zamiast przetwarzania chemicznego stosowanego do izolacji wielu innych rodzajów białek, są one przetwearzane mechanicznie.
9 Pokochają je Twoje mięśnie, ponieważ są źródłem aminokwasów rozgałęzionych BCAA
BCAA (czyli 3 aminokwasy rozgałęzione, leucyna, izoleucyna i walina) niewytwarzane przez organizm, stanowią więcej niż 35% masy mięśniowej i stymulują syntezę białek, dlatego są szczególnie ważne dla budowy mięśni.
Sposób użycia:
Porcję 15g (3 łyżeczki do herbaty) proszku zmieszać z 200-250ml wody, mleka, jogurtu lub dodać do koktajlu. W zależności od celu suplementacji i zapotrzebowania na białko przyjmować 1-2 porcje dziennie.
Szukasz prostego sposobu na uzupełnienie białka?
Przygotuj sobie pyszny, białkowy hummus buraczany! Ma wyśmienity, wytrawny, lekko słodkawy smak i świetnie sprawdza się w towarzystwie warzyw pokrojonych w słupki, sałat i kanapek – na przykład z pysznym rzemieślniczym chlebem eko od This is BIO®.
Jak go przygotować?
Przyda Ci się:
- łyżka sproszkowanych Buraków This is BIO®,
- 2 łyżeczki białka grochu Pea Protein This is BIO®
- szklanka namoczonej i ugotowanej (lub takiej ze słoika) ciecierzycy,
- ¼ szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia,
- ¼ szklanki wody,
- łyżka stołowa tahini (czyli pasty sezamowej),
- ząbek czosnku,
- sok z jednej cytryny,
- sól i pieprz do smaku.
Wrzuć wszystkie składniki poza białkiem i wodą do blendera i zmiksuj na gładką masę. Zmniejsz obroty, dodaj białko grochu i powoli dolewaj wodę. Po uzyskaniu odpowiednio kremowej konsystencji dodaj soli i pieprzu wedle uznania i wymieszaj. W szczelnie zamkniętym opakowaniu przechowuj w lodówce do 5 dni. Jedz ze smakiem.
Szukasz innych rodzajów białka roślinnego? Sprawdź nasze pozostałe oferty.