Odkrywanie smaku
Paweł Wątor Marek Kondrat
- Rok wydania: 2013
- Rodzaj okładki: Twarda
- Autor: Paweł Wątor Marek Kondrat
- Stan: Używana
- ISBN: 9788377085509
- Wymiar: 21.5cm x 27.5cm
- Nr wydania: -
- Seria: -
- Ilość stron: 191
- Waga: 0.4 kg
- Indeks: -
- TIN: T00737548
Stale staramy się usprawniać rytm życia, a liczba spraw do załatwienia zmusza nas do nieustannego i szybkiego podejmowania decyzji. Jak ocalić własne emocje i spróbować zachować spokój? Pragniemy chronić własną przestrzeń, z uwagą dokonywać przemyślanych wyborów, i choć na chwilę powstrzymać tempo. Ta książka ma być właśnie takim przystankiem, krótką chwilą dla siebie i bliskich, pomysłem na miłe spędzenie czasu. Geneza "Odkrywania smaku" jest prosta. Pan Marek Kondrat otrzymał od panów Jana i Filipa Wieczorkiewiczów propozycję, aby dobrał wina do karty menu przygotowanej dla powstającego w Gdańsku hotelu Hilton.Temu z pozoru rutynowemu działaniu zaczęły jednak towarzyszyć eksperymenty w poszukiwaniu i łączeniu smaków. Nie chodziło o znajomość sztywnych reguł, a raczej o poszukiwania smaku "idealnego". Już niewielkie zmiany składników potrawy lub sposobu jej przygotowania wpływały na percepcję smakową w połączeniu z winem i tym samym na jego "przydatność" . Jakich wrażeń smakowych dostarcza wino? Jakie elementy smakowe potrafi uwypuklić, a co niweczy?
Uwagi
Brzegi stron zakurzone, Oprawa lekko wytarta,