Produkty marki Emalia Rybnik, których historia sięga połowy XVIII wieku, mają głęboko zakorzenioną tradycję, bazująca na wielopokoleniowym doświadczeniu w produkcji garnków oraz naczyń emaliowanych. Wyjątkowa jakość pozwoliła marce dotrwać do czasów współczesnych i nie zginąć w tłumie konkurencyjnych produktów. Wyroby tej marki doceniane są za niezwykłą trwałość, odporność i niezawodność.
Patelnia żeliwna cechuje się przede wszystkim doskonałym przewodnictwem ciepła. Materiał z którego naczynie zostało wykonane równomiernie rozprowadza ciepło po całej powierzchni, wolno się rozgrzewa i wolno stygnie, dzięki grubemu dnu 3,5 mm. Stawiając patelnię z gorącą potrawą na stole, masz pewność, że jedzenie długo pozostanie ciepłe bez potrzeby dodatkowego podgrzewania.
Patelnia charakteryzuje się odpornością na korozję.
Dzięki powłoce "PLASTER MIODU" nawet mała ilość tłuszczu równomiernie rozprowadza się po powierzchni patelni, co chroni patelnie przed przegrzewaniem a przygotowywane potrawy są zdrowsze.Tłuszcz podczas smażenia praktycznie nie ma kontaktu ze smażoną potrawą,dzięki czemu przyrządzane na niej potrawy sa zdrowsze. Zastosowana powłoka tworzy naturalną ochronę przed przywieraniem potraw do powierzchni.
Powłoka "PLASTER MIODU" jest:
- odporna na zarysowania
- umożliwia smażenie na niewielkiej ilości tłuszczu
- potrawy nie przywierają do powierzchni
Specyfikacja:
- kolor: czarny
- kształt: okrągły
- marka: EMALIA RYBNIK
- szerokość: 20 cm
- długość z uchwytami: 38,5 cm
- wysokość całkowita: 4 cm
- materiał: żeliwo
- głębokość: 3,6 cm
- grubość dna: 3,5 mm
- grubość ścianki:1,8 mm
- powłoka: plaster miodu
- nienagrzewająca się rączka drewniana
- zastosowanie: piekarnik, kuchenka indukcyjna, kuchenka gazowa, ogniowa, ceramiczna,elektryczna, halogenowa
- poleca się zwłaszcza do dłuższego duszenia potraw