Patelnia żeliwna francuskiej marki Le Cresuet o średnicy 26cm, to produkt stworzony do smażenia mięsa i warzyw.
Czarny matowy kolor emalii, którą jest pokryta patelnia od zewnątrz zmienia klasyczną formę w nietuzinkowy produkt, który nie tyko przyciągnie oko Twoich gości ale i zabezpiecza patelnię przed szkodliwym działaniem myjących detergentów.
Żeliwo, z którego jest wykonana dzięki idealnej zdolności magazynowania ciepła pozwoli Ci na efektowne serwowanie potraw a jego równomierne nagrzewanie zaoszczędzi Twój czas spędzony w kuchni.
Uchwyt zapewnia komfort podczas przenoszenia patelni.
- Patelnię można myć w zmywarce
- Brak zawartości niklu
- Równomierne nagrzewanie oraz długie oddawanie ciepła
- Nadaje się na wszystkie typy kuchenek w tym kuchenkę indukcyjną
By służyła nam jak najdłużej i cieszyła oko pięknym wyglądem zaleca się używanie narzędzi drewnianych, silikonowych lub wykonanych z tworzywa.
Po za każdorazowym umyciu naczynia warto pamiętać o:
- Wycieraniu do sucha rantu
- Przecieraniu wnętrza patelni olejem spożywczym w celu jej konserwacji
- Nie pozostawianiu naczynia zalanego wodą na dłuższy czas niż 20 minut
- W celu usunięcia przypalonych pozostałości potraw, należy patelnię zalać wodą z płynem do naczyń i namaczać nie dłużej niż 20 minut. Umyć przy użyciu miękkiej gąbki. Nie szorować metalowymi zmywakami.