✴️PATELNIA ŻELIWNA GŁĘBOKA MAYSTERNYA SOLIDNA CIĘŻKA 28 CM
✴️SOLIDNA PATELNIA NA LATA!
Patelnia wykonana z naturalnego żeliwa to solidne i wieloletnie naczynie, w którym potrawy nabierają wyjątkowego smaku.
✴️SPECYFIKACJA TECHNICZNA
✓ Marka: Maysternya
✓ Pochodzenie: Ukraina
✓ Materiał: żeliwo
✓ Średnica: 28 cm
✓ Długość rączki: 14 cm
✓ Długość całkowita: 45 cm
✓ Wysokość: 6,5 cm
✓ Waga: 3 kg
⭐⭐⭐TRWAŁA I NIEZAWODNA PATELNIA DO TWOJEJ KUCHNI⭐⭐⭐
⤵️⤵️⤵️SPRAWDŹ CO JĄ WYRÓŻNIA WŚRÓD INNYCH PATELNI⤵️⤵️
✔ WIELOLETNIA - to wysokiej jakości produkt wykonany w całości z żeliwa, dzięki czemu posłuży przez wiele pokoleń.
✔ WYSOKI RANT - umożliwia swobodne mieszanie składników. Głęboka patelnia doskonale sprawdzi się do przygotowania dań jednogarnkowych.
✔ INTEGRALNA RĄCZKA - rączka patelni jest integralna z korpusem, stanowi jedną całość. Dzięki temu jest sztywna i bez obaw możemy napełniać ją po brzegi jedzeniem, podnosić, przesuwać i operować na kuchence.
✔ NA KAŻDY RODZAJ KUCHENKI - patelnia działa na każdym rodzaju kuchenki, sprawdzi się również w piekarniku, a nawet na grillu lub ognisku!
✔ METALOWY CZYŚCIK - do patelni dołączony jest mały, metalowy czyścik, który ułatwi zabiegi pielęgnacyjne.
✴️DLACZEGO NACZYNIA ŻELIWNE SĄ TAK BARDZO CENIONE?
- Żeliwne naczynia będą służyć przez kilkadziesiąt lat. To wydatek, który zwróci się wielokrotnie.
- Słyną z wyjątkowego smaku przyrządzanych na nich dań.
- Nie odkształcą się nawet w wysokiej temperaturze.
- Nagrzewają się wolno i równomiernie. Materiał ten akumuluje temperaturę, dzięki czemu smażenie odbywa się szybko i bez przypaleń.
- Nie boją się metalowych mieszadeł ani widelca, którym odskrobiemy zapieczone smakołyki.
✴️PATELNIA NA KAŻDĄ KUCHENKĘ!
Potrzebujesz patelni, która sprawdzi się na każdy rodzaj kuchenki?
Doskonale trafiłeś!
⭐⭐Przetestuj możliwości patelni Maysternya⭐⭐
- kuchenka indukcyjna
- kuchenka gazowa
- kuchenka elektryczna
- kuchenka halogenowa
- kuchenka ceramiczna
- piekarnik
- grill
- ognisko
✴️KONSERWCAJA NACZYŃ ŻELIWNYCH
- Mycie żeliwnych naczyń w zmywarce nie jest rekomendowane.
- Nie zaleca się używania ostrych szczotek i mocnych detergentów.
- Po umyciu żeliwnego naczynia należy ostrożnie je osuszyć i pokryć cienką warstwą oleju.
- Naczynia żeliwne powinno być przechowywane w suchym, przewiewnym miejscu.
‼️ UWAGA ‼️
PRZED UŻYCIEM NALEŻY PRZYGOTOWAĆ PATELNIĘ DO UŻYTKU
- Przed pierwszym użyciem naczynia żeliwne należy wygrzewać na dużym ogniu przez 15-20 minut. Należy to robić, aż ustanie dymienie.
- Patelnię następnie należy ostudzić, można to zrobić pod bieżącą wodą (ostrożnie będzie mocno pryskać i syczeć!).
- Następnie na osuszoną patelkę należy nasypać sól (2-3 łyżki) i podgrzewać na ogniu (mieszając) ok. 3-5 minut.
- Patelnię ostudzić i na koniec pokryć całą powierzchnię olejem np. słonecznikowym (zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz).
- Twoje naczynia kuchenne są gotowe do użycia. Po każdym użyciu żeliwne naczynia należy wytrzeć do sucha lub wysuszyć na kuchence i pokryć cienką warstwą tłuszczu. Zabieg kalcynowania można okresowo powtarzać.
Nieprawidłowe użytkowanie i przechowywanie naczyń może powodować występowanie rdzy na powierzchni naczynia. Nie jest to jednak defekt, ponieważ rdzę można usunąć za pomocą metalowej szczotki podczas mycia ciepłą wodą. Po usunięciu rdzy naczynie należy wysuszyć i nasmarować cienką warstwą oleju.
Marka Maysternya kultywuje produkcję naczyń żeliwnych w zgodzie z tradycją i w myśl ekologicznych trendów. Ukraina słynie z produkcji żeliwa i jest jednym z największych producentów na świecie.
Produkty ukraińskich marek z powodzenie konkurują na rynkach światowych. Patelnie żeliwne Maysternya wchodzą na polski rynek oferując solidne wykonanie, tradycyjny design i nowoczesne podejście do klienta.