Patelnia wok TEFAL Extra Red 28 cm
Model: B3881952
Tefal Extra to doskonała linia uniwersalnych naczyń kuchennych, które powstały z myślą o tych, którzy stawiają swoje pierwsze kroki w kuchni. Wskaźnik Thermo-Spot® zmienia kolor na mocno czerwony, gdy powierzchnia rozgrzeje się do temperatury idealnej do rozpoczęcia smażenia. Koniec ze zgadywaniem, czas na perfekcyjne rezultaty!
Powłoka Easyglide
Smażenie bez przywierania i łatwe czyszczenie patelni to zasługa powłoki Easyglide.
Wskaźnik Thermo-Spot®
Wskaźnik zmienia kolor na jednolicie czerwony, gdy patelnia rozgrzeje się do temperatury idealnej do rozpoczęcia smażenia. Zapewnia to zdrowe i smaczne gotowanie, przy zachowaniu maksimum smaku i składników odżywczych.
Idealna do kuchenek gazowych
Patelni z linii Extra można bezpiecznie używać na kuchenkach gazowych.
Nieprzywierająca powłoka
Łatwe czyszczenie
Specjalna zewnętrzna powłoka sprawia, że patelnię można szybko i łatwo wyczyścić.
Zdrowa kuchnia przyjazna środowisku
Filozofia marki Tefal
Nasz cel to tworzenie trwałych produktów na lata. Chcemy chronić naszą planetę: nasze produkty z bezpieczną powłoką nieprzywierającą (bez PFOA, ołowiu i kadmu) mogą być poddane recyklingowi.
Kilka wskazówek użytkowych jak najdłużej cieszyć się pełnowartościową patelnią:
- Używaj drewnianych, bambusowych, plastikowych lub sylikonowych akcesoriów, bezpiecznych dla powłoki.
- Nie doprowadź do przegrzania powłoki patelni, zacznij nagrzewać patelnię dopiero jak spreparujesz potrawę i będzie gotowa do smażenia.
- Aby umyć patelnię zawsze odczekaj aż całkowicie ostygnie! Polewając rozgrzaną patelnię zimną wodą doprowadzasz do szoku termicznego, w wyniku którego powłoka każdej patelni może rozwarstwić się od metalu!
- Myj patelnię zawsze ręcznie, nawet jeżeli jest informacja że można myć w zmywarce. Warto poświęcić tę chwilę czasu aby cieszyć się patelnią do dwóch razy dłużej.
Doskonałość każdego dnia! Dzięki zastosowaniu najnowszej technologii garnki i patelnie marki Tefal są synonimem doskonałości. Odnosi się to do ich wyjątkowej trwałości oraz smaku przygotowywanych w nich potraw.