Patelnia Tytanowo Kamienna 32 cm WŁOSKA DI PIETRA Gaz II Gatunek
PRODUKT II GATUNKU POWYSTAWOWY: jest pełnowartościowym produktem. Patelnia posiada rysy na dysku grzewczym. Patelnia nie posiada etykiet produkcyjnych. Defekt prezentowany na poniższym zdjęciu. Defekt nie wpływa na prawidłowe użytkowanie patelni.
- Doskonałej jakości patelnia Di Pietra włoskiej firmy Accademia Mugnano o standardowej średnicy 32 cm przeznaczona na kuchnie gazowe.
- Wykonanie z grubego kutego aluminium oraz powłoka w technologii AM Mineral STONE to w efekcie patelnia z powierzchnią kamienną wzmocniona cząstkami tytanu, dzięki czemu powłoka jest niezwykle mocna i zdolna do szybkiego nagrzewania.
- Zastosowanie najnowocześniejszej technologii produkcyjnej to w efekcie 300% więcej odporności na zadrapania i przywieranie potraw.
- Grube dno, które równomiernie się nagrzewa i oddaje ciepło pozwala zaoszczędzić energię i czas podczas przygotowywania posiłków.
- Patelnia jest całkowicie bezpieczna i ekologiczna: jest wolna od PFOA, niklu i ołowiu, a jej powierzchnia pozwala na smażenie potraw bez używania oleju, co sprawia, że każdy posiłek będzie smaczny i zdrowy.
Patelnia jest przeznaczona na kuchnie gazowe, ceramiczne i elektryczne.
Charakterystyka patelni:
- wyprodukowana we Włoszech (Made in Italy)
- produkt renomowanej firmy ACCADEMIA MUGNANO
- linia: Di Pietra
- średnica: 32 cm
- powłoka tytanowo - kamienna
- grubość ścianek: 5 mm
Aby patelnia służyła nam jak najdłużej warto stosować kilka sprawdzonych praktyk:
- Nie należy długo nagrzewać pustej patelni - w ten sposób można uszkodzić powierzchnię.
- Nie należy zalewać gorącej patelni wodą - wpływa to niekorzystnie na jej powierzchnię.
- Do mieszania potraw korzystaj z przyborów kuchennych wykonanych z drewna albo silikonu - w ten sposób nie porysujesz powierzchni.
- Czyść i myj patelnię ręcznie (mimo wskazania producenta o myciu w zmywarce) - dzięki temu wydłużysz czas trwałości powłoki.