Patelnia o średnicy 28 cm
w ofercie bez pokrywki. Korpus patelni wykonany jest z wytrzymałego odlewu aluminiowego. Powierzchnia robocza pokryta jest nieprzywierającą powłoką Granite, która umożliwia smażenie prawie bez oleju. W dolnej części znajduje się stalowa wkładka, która umożliwia używanie patelni Maestro MP 1214-28 na dowolnych źródłach ciepła, w tym indukcyjnych. Wygodny, chłodny uchwyt.
Patelnia o średnicy 28 cm ma atrakcyjny wygląd, dobrą funkcjonalność i praktyczność. Obudowa wykonana jest z wysokiej jakości odlewanego ciśnieniowo aluminium, które ma dobrą przewodność cieplną i jest zaprojektowane z myślą o długiej żywotności. Nie sposób nie zwrócić uwagi na obecność w tym modelu dna indukcyjnego, które zapobiega jego odkształcaniu się niezależnie od częstotliwości i intensywności użytkowania, nieprzywierającej powłoki Granitowej oraz bakelitowej rękojeści, która nie nagrzewa się w żadnych warunkach, i ma ergonomiczny kształt, co zapewnia dodatkowy komfort podczas pracy z taką patelnią.
Mając taką patelnię w domu, gospodyni może z łatwością natychmiast ugotować jedzenie dla dużej rodziny. Na tej patelni można gotować ziemniaki, mięso, ryby, różne zboża i inne produkty.
Mając taką patelnię gotowanie będzie przyjemnością.
Trzeba również zauważyć, że ta patelnia to idealny prezent na każdą okazję dla bliskich.
Ergonomiczny uchwyt
Wygodę użytkowania tej patelni zapewnia ergonomiczny uchwyt z bakelitu. Dodatkowa powłoka chroni dłonie przed oparzeniami i pozwala nie zsuwać się nawet z mokrych dłoni.
Wszechstronność i praktyczność na co dzień
Specjalny stalowy dysk indukcyjny w dolnej części patelni daje możliwość jej zastosowania na wszystkich typach płyt, w tym indukcyjnych, podczerwonych i ceramicznych.
Wysokie boki o klasycznym kształcie oraz niezawodna nieprzywierająca powłoka tej patelni maksymalizują zakres jej zastosowania: służy do smażenia i duszenia wszelkiego rodzaju przetworów mięsnych i warzyw, a także podgrzewania potraw z minimalną ilością oleju, co sprzyja zdrowa dieta.
Patelnia nagrzewa się szybko i równomiernie, jak to możliwe. To znacznie przyspiesza gotowanie, a także zapobiega przypalaniu i nierównomiernemu przypalaniu potraw.
Patelnia nowa rzeczywiste zdjecia poniżej