PATELNIA TEFAL ILLICO 28cm
Nowa patelnia firmy Tefal Illico 28cm (Symbol: G70106 14) z nienagrzewającymi się silikonowymi rączkami.
ZALETY I DANE PRODUKTU :
Średnica ugóry: 28 cm
Wysokość: 5 cm
Średnica styku z płytą: 24 cm
Patelnie na indukcję Illicoto połączenie elegancji i funkcjonalności. Wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej 18/10, odpornej na zniszczenia i odbarwienia, oraz powłokę nie przywierającą nowej generacji Titanium, która gwarantuje wyjątkową odporność na zarysowania nawet przy użyciu metalowych akcesoriów. Dzięki wyjątkowym właściwościom nieprzywierającym powłoki możliwe jest smażenie praktycznie bez użycia tłuszczu. Gruby spód indukcyjny gwarantuje wyjątkowo równomierną dystrybucję ciepła oraz odporność na odkształcenia i deformacje. Nowy,łatwiejszy w użytkowaniu wskaźnik Thermo-spot pozwala na smażenie w optymalnej temperaturze i zachowanie maksimum smaku oraz składników odżywczych.Charakterystyczną cechą patelni z linii Illico jest nowoczesny, unikalny design oraz nienagrzewająca się rączka z silikonowym insertem. Wydłużony okres gwarancji na stal nierdzewną - 10-lat sprawia, że garnki i patelnie ILLICO to inwestycja na długie lata.
Do użytku na wszystkich rodzajach kuchenek, włącznie z indukcyjnymi - Gruby spód zapewnia perfekcyjna dystrybucję ciepła i najwyższą odporność na odkształcenia.
Technologia indukcyjna, jakto działa?
W dnie patelni znajduje się miedziany przewodnik, który wytwarza pole magnetyczne i doskonale przewodziciepło. Pole magnetyczne indukuje prąd elektryczny w ferrytycznym dnie patelni.Wtedy podgrzewa się tylko patelnia, a nie płyta indukcyjna.
Garnki i patelnie z najwyższej jakości stali nierdzewnej, gwarantującej długotrwałe użytkowanie.
Patelnie Tefal można myć w zmywarce oraz stosować w wysokich temperaturach (również w piekarniku do 260stopni / pokrywki szklane do 160 stopni)
Zaawansowana konstrukcja dna indukcyjnego (high impact bonding) zapobiega deformacji oraz gwarantuje równomierną dystrybucję ciepła przez długi czas.Możliwe użycie jakichkolwiek narzędzi do mieszania czy ubijania bez ryzyka zarysowania czy uszkodzenia.
Wysokiej jakości stop stali nierdzewnej 18/10. Powstałe w zaawansowanym technologicznie i ściśle kontrolowanym procesie produkcji, tak aby osiągnąć maksymalną odporność.
Prosty design, doskonale pasujący do nowoczesnej kuchni.
Rygorystyczna kontrola każdej partii produkcji gwarantuje wysoką jakość i godne zaufania produkty:Pochodzenie i identyfikowalność materiału mają kluczowe znaczenie dlazapewnienia najwyższej jakości gotowych produktów. Każda partia naszej stali nierdzewnej jest poddawana rygorystycznym kontrolom pod kątem składu i pochodzenia surowców.
Grube dno zapewnia optymalną dystrybucję i zapobiega deformacji - Stal nierdzewna nie jest najlepszym przewodnikiem ciepła, dlatego aby zapewnić odpowiednią dystrybucję ciepła,pomiędzy warstwami stali umieszczany jest dysk aluminiowy (aluminium to jeden z metali najlepiej przewodzący ciepło)
Najlepszy stop stalinierdzewnej 18/10 najwyższa odporność na korozję - Stop 18/10 to austenitycznastal nierdzewna, która zawiera 18% chromu i 8-10% niklu. Stop ten uznaje się zanajlepszej jakości materiał do produkcji garnków i patelni. Zawiera mniejszeilości żelaza i relatywnie wysokie ilości chromu, który chroni naczynia przedkorozją lepiej niż w przypadku innych stopów.
Wewnątrz patelni wskaźnik idealnej temperatury smażeniaThermo-Spot - Odkryj sekret doskonałego gotowania z Thermo-Spot®! Wiesz, żeodpowiednie nagrzanie patelni jest kluczowym elementem doskonałego gotowania?Musisz nagrzać patelnię tak jak nagrzewasz piekarnik przed pieczeniem, jeżelichcesz osiągnąć najlepsze wyniki gotowania. Thermo-spot® zawiera wskaźnikciepła, który pomaga w gotowaniu posiłków dla najbliższych w całkowiciebezpieczny sposób.
Jak to działa?
To proste. Na środku patelni znajduje się czujnik, którystaje się czerwony po osiągnięciu optymalnej temperatury do gotowania. Przednagrzaniem wzór Thermo-Spot® jest wyraźnie widoczny. Po osiągnięciu optymalnejtemperatury kolor zaczyna się zmieniać. Kiedy temperatura jest optymalna, wzórThermo-Spot® staje się mocno czerwony, zapewniając jednolitą i idealnątemperaturę do gotowania wszystkich posiłków. Thermo-Spot® jest dostępny wwiększości patelni Tefal, patelni do smażenia i urządzeń elektrycznych (na przykładPlancha lub grill).
Thermo-Spot staje się czerwony gdy patelnia jest gotowa doużytku (180/190°C)
Potrawy smakują lepiej jeśli są smażone w odpowiedniejtemperaturze
Gdy smażymy we właściwej temperaturze (nie za wysokiej!),potrawy zachowują nie tylko maksimum smaku, ale i składników odżywczych orazwitamin
Rekomenduje się smażenie w temperaturze poniżej 230°C, niepowstają wtedy szkodliwe związki, które mogą wywoływać efekty szkodliwe dlazdrowia
Najlepszy smak (zachowanie pełni smaku!) Najlepszakonsystencja (soczyste!) Najlepszy wygląd (piękny kolor bez przypalenia!)
Przykłady ‘’krytycznych temperatur’’ różnych olejów.
Olej z orzeszków ziemnych - 232 [°C]
Olej rzepakowy - 204 [°C]
Oliwa z oliwek - 242 [°C]
Olej słonecznikowy - 232 [°C]
Kiedy Thermo-spot staje się całkowicie czerwony, zmniejszogień/moc kuchenki tak aby utrzymać tą którą już osiągnęła patelnia,zabezpieczy ją to przed nadmiernym rozgrzaniem oraz przypaleniem smażonejpotrawy.
Zdrowie i środowisko - Ważne dla Ciebie, ważne dla Tefal.
Powłoki Tefal są w pełni bezpieczne dla zdrowia i przyjaznedla środowiska. Na każdym opakowaniu zawarto dokładne informacje wskazujące nabrak PFOA (kwasu perfl uorooktanowego), kadmu i ołowiu w naszych produktach.Patelnie Tefal poddawane są regularnym kontrolom oraz rygorystycznym testomjakości, których wyniki potwierdzają pełne bezpieczeństwo naszych produktów.
BRAK PFOA - Powłoki nieprzywierające Tefal nie zawierająkwasu perfluorooktanowego. Kwas perfluorooktanowy używany w procesie nakładaniapowłoki nieprzywierającej PTFE zostaje całkowicie wyeliminowany w procesietechnologicznym, podczas którego patelnia poddawana jest temperaturze powyżej420°.
BRAK OŁOWIU - Powłoki nieprzywierające i emaliowane Tefalnie zawierają szkodliwego ołowiu. Ołów jest toksycznym metalem ciężkim, którysilnie działa na układ nerwowy i może spowodować zaburzenia czynnościkrwiobiegu i mózgu. Ołów mógłby być używany do nadawania koloru powłokiemaliowanej.
BRAK KADMU - Powłoki nieprzywierające i emaliowane Tefalnie zawierają toksycznego kadmu. Kadm jest toksycznym metalem ciężkim, któregowdychanie może prowadzić do poważnych problemów układu odechowego. Kadm mógłbybyć używany do nadawania koloru zewnętrznej powłoce naczyń.
Co jest gwarancją wysokiej jakości powłoknieprzywierających Tefal?
1. Doskonałe właściwości nieprzywierające zapewniającebardzo dobre rezultaty gotowania przy całkowitym ograniczeniu zużycia tłuszczu
2. Odporność na zarysowania nawet przy używaniu metalowychakcesoriów kuchennych
3.Długotrwałe zachowanie właściwości nieprzywierjącychpowłoki
4. Sprzyjają szybkiej i równomiernej dystrybucji ciepła
5. Łatwe czyszczenie
DODATKOWO DO PATELNI DOKŁADAMY PREZENTOWANĄ SZKLANĄ POKRYWKĘ :