Patelnia Indukcja 28 cm włoska powłoka diamentowa Di Luna Accademia Mugnano
Porządna patelnia do przygotowywania pysznych domowych posiłków? Postaw na włoski produkt Diamante Di Luna na kuchnie indukcyjne w wersji ze specjalną diamentową powłoką od włoskiej firmy Accademii Mugnano.
- Wykonanie: grube, kute aluminium.
- Powłoka diamentowa z wykończeniem w pięknym, błyszczącym połysku, wysoce zapobiegająca przywieraniu i maksymalnie odporna na przetarcia.
- Na patelni ciepło jest równomiernie rozprowadzane na całej powierzchni i długo się utrzymuje.
- Produkt ten jest całkowicie bezpieczny w użytkowaniu, ponieważ wolny jest od niklu, ołowiu czy PFOA.
✔️Patelnia jest dedykowana na kuchnie indukcyjne.
DANE PRODUKTU:
- Producent: Accademia Mugnano
- Linia: Di Luna
- Model: LUPDL28I
- Technologia: Diamond Tech
- Średnica: 28 cm
- Grubość: 4-6 mm
- Rodzaj powłoki: diamentowa
- Możliwość mycia w zmywarce (zaleca się mycie ręczne, by przedłużyć trwałość powłoki)
- Profesjonalna rączka pokryta proszkiem diamentowym z termodrukiem, jest niezwykle poręczna i odporna na wysokie temperatury.
- Rączka została wyposażona w nowoczesny system sygnalizujący nagrzanie się patelni: gdy obręcz łącząca rączkę z patelnią zmieni kolor z czarnego na zielony oznacza że patelnia jest gotowa do użytku.
Patelnia zbudowana jest z 6 warstw, co daje gwarancję wysokiej jakości produktu:
- Wysoko wytrzymałe czyste aluminium, uprzednio poddane kontrolowanej szorstkości
- Warstwa łącząca
- Warstwa pośrednia o wzmocnionej strukturze mineralnej
- Podwójna warstwa mikro-mineralnych cząsteczek wzmocnionych skruszonym diamentem
- Podwójna warstwa mikro-mineralnych cząsteczek wzmocnionych skruszonym diamentem
- Maksymalnie nieprzywierająca powłoka antyadhezyjna
POWŁOKA DIAMANTE DI LUNA
Powłoka z efektem kamienia składająca się z gęstej sieci mikrocząstek naturalnych, wzmocniona proszkiem diamentowym. 300 razy więcej nieprzywierających i 350 razy bardziej odpornych na otarcia. Bez PFOA, metali ciężkich i przyjaznych dla środowiska. Nie uwalnia toksycznych substancji, nawet w bardzo wysokich temperaturach, pozwala na obniżenie emisji CO2, ułatwia gotowanie i ułatwia czyszczenie w celu znacznej oszczędności energii.
Aby wydłużyć żywotność patelni przestrzegaj kilku prostych zasad:
- Używaj przyborów kuchennych, które są bezpieczne dla powłoki i jej nie rysują, np. z silikonu lub drewna.
- Nie zalewaj wodą gorącej patelni.
- Unikaj długiego nagrzewania pustej patelni.
- Nawet, gdy producent wskazuje, że patelnię można myć w zmywarce, unikaj tego. Mycie ręczne zdecydowanie wydłuży czas trwałości powłoki.