W naszej ofercie znajdą Państwo przechylne patelnie elektryczne, czyli ciekawe rozwiązanie gastronomiczne dla firm przygotowujących znaczne ilości smażonych posiłków. Obróbka termiczna staje się dzięki nim bardzo szybkim i bezproblemowym procesem, niezależnie od tego, ile jedzenia będzie musiał przygotować kucharz. Wynika to oczywiście ze znacznej pojemności tego typu urządzeń, sięgających w większości wypadków nawet kilkudziesięciu litrów. Bardzo użyteczna jest również możliwość przechylenia całego sprzętu w celu głębszego obtoczenia smażonych potraw w tłuszczu.
- Moc [kW]: 6,5
- Szerokość [mm]: 700
- Głębokość [mm]: 600
- Wysokość [mm]: 850
- Zasilanie (V): 400
- POJEMNOŚĆ [l]: 37
- Powierzchnia misy: 0,25
- Wymiary wew. misy [mm]: 565x425x150
Patelnia elektryczna jest urządzeniem stosowanym w ciągach technologicznych lub pracującym samodzielnie. Patelnia przeznaczona do obróbki termicznej produktów żywnościowych, zwłaszcza smażenia. Wykonane z blachy nierdzewnej misy są przechylane przy pomocy przekładni śrubowej. Patelnia elektryczna wyposażona jest w termostat oraz mikrowyłączniki odcinające zasilanie w momencie przechyłu misy.