Patelnia tradycyjna cygańska | 24 cm | SPINWAR
Prezentujemy rewelacyjną patelnię tradycyjną marki SPINWAR
Cechy produktu:
✅ Materiał: aluminium,
✅ Wymiary:
- Wysokość (cm): 3.5
- Średnica (cm): 24
✅ Możliwość stosowania na kuchenkach każdego typu, w tym:
- gazowej,
- elektrycznej,
- ceramicznej,
✅ Możliwość mycia w zmywarce,
✅ Możliwość używania w piekarniku,
✅ Patelnia Cygańska Spinwar 24 cm - Tradycja w Nowoczesnej Kuchni
Stalowa patelnia cygańska Spinwar. Patelnia jakiej używały nasze babcie. Tradycyjna polska stalowa patelnia, solidna i wytrzymała. Nadaje się na kuchnie gazowe, elektryczne, ceramiczne, oraz do piekarników.
Patelnia fabrycznie posiada zabezpieczenie - pokryta jest warstwą oleju, który należy zalać gorącą wodą (na ok. 30 min). Czynność powtórzyć raz jeszcze.
Opłukać i osuszyć przy pomocy ręcznika papierowego. Po zahartowaniu patelnia staje się nieprzywieralna. Zmywarka może powodować rdzewienie patelni.
Stworzona z myślą o przeniesieniu tradycyjnego smaku prosto z kuchni naszych babć, stalowa patelnia cygańska Spinwar to nie tylko narzędzie kulinarnego dziedzictwa, ale także solidność i trwałość w jednym.
✅ Tradycja w Nowoczesnym Wydaniu:
Ta stalowa patelnia od Spinwar to hołd dla tradycji kulinarnej. Solidna stalowa konstrukcja, utrzymana w odcieniach szarości, nawiązuje do kuchennego dziedzictwa, nadając Twoim potrawom wyjątkowego smaku.
✅ Uniwersalność na Wszystkich Kuchniach:
Niezależnie od tego, czy gotujesz na kuchni gazowej, elektrycznej, ceramicznej czy korzystasz z piekarnika, ta patelnia sprosta każdemu wyzwaniu kulinarnemu. Jej wszechstronność sprawia, że możesz eksperymentować z różnorodnymi przepisami.
Patelnia wykonana z wysokiej jakości stali, wyposażona w metalową rączkę.
Uwaga!
Patelnia została pokryta olejem, który przygotowuje ją do procesu hartowania przed pierwszym użyciem.
Etapy hartowania patelni Spinwar:
- Dwukrotnie zalej jej powierzchnię wrzątkiem i pozostaw za każdym razem na pół godziny.
- Wyszoruj dokładnie naczynie gąbką bez detergentów.
- Zasyp suchą patelnię gruboziarnistą solą i upraż ją na brązowy kolor.
- Usuń sól, a patellnię wytrzyj do sucha.
- Usmaż ziemniaki z solą by wchłonąć substancje powstałe w wyniku utleniania stali - powtórz tą czynność 5 razy, pamiętaj, że usmażonych ziemniaków nie należy jeść!
- Pozostaw na dobę osuszoną patelnię.
- Zahartowana patelnia jest gotowa do użycia.