ZESTAW ZAWIERA:
2 x Patak's Zestaw Madras do przygotowania dania w stylu indyjskim 313 g
Patak's Zestaw Madras do przygotowania dania w stylu indyjskim 313 g
Zestaw Madras do przygotowania dania w stylu indyjskim dla 2 osób. Pojedyncze saszetki z sosem Madras, aromatyczną pastą przyprawową oraz całymi przyprawami.
Składniki:
Sos Madras (77%) [woda, purée z cebuli, pomidory [zawierają regulator kwasowości (kwas cytrynowy)], pasta pomidorowa, olej rzepakowy, purée z imbiru, purée z czosnku, skrobia modyfikowana kukurydziana, cukier, sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy)]
Pasta przyprawowa (22%) [woda, mielone przyprawy (kolendra, papryka, kurkuma (0,6%), kmin rzymski (0,6%), przyprawy, kozieradka, pieprz czarny (0,3%), imbir), olej rzepakowy, pulpa z tamaryndu [woda, tamarynd, sól, kwas (kwas octowy)], sól, mąka kukurydziana, regulatory kwasowości (kwas octowy, kwas cytrynowy), mielona gorczyca (0,3%), suszone płatki chili (0,2%), mielony czosnek, ziarno czarnej gorczycy (0,1%)]
Przyprawy całe (1%) [ziarno gorczycy (0,3%), suszona papryka chilli (0,3%), suszony liść curry (0,2%), ziarno czarnego pieprzu (0,1%), goździki (0,1%)]
Tekst oznakowania alergenów
Informacja dla alergików: Substancje alergenne zostały oznaczone pogrubioną czcionką w wykazie składników.
Tekst dotyczący alergenów
Może także zawierać orzeszki ziemne, orzechy, mleko.
Przepisy
Lista składników: 1 łyżka oleju; 300 g wołowiny; 50 ml wody.
Sposób przygotowania:
1. Podsmaż przyprawy na rozgrzanym oleju przez około 20 sekund.
Jeśli wolisz łagodniejszy smak, nie dodawaj papryki chilli.
2. Dodaj pastę oraz 50 ml wody i smaż na małym ogniu, aż większość wody odparuje. Dodaj mięso i smaż około 5 minut, aż się zarumieni.
3. Całość wymieszaj z sosem i gotuj przez kolejne 15 - 30 minut lub aż do momentu, kiedy mięso będzie ugotowane.
Zamiast wołowiny możesz użyć innego rodzaju mięsa, warzyw lub krewetek.
Czas smażenia i gotowania dostosuj do użytych składników.