Vege up proponuje wysokiej jakości dania niezawierające glukozy i laktozy, przygotowywane z dokładnie wyselekcjonowanych warzyw, kasz, roślin strączkowych i nasion. Pasztet wegański pomidorowy składa się z gotowanej ciecierzycy, warzyw oraz przypraw. Ciecierzyca stanowi dobre źródło witamin z grupy B – ryboflawiny i niacyny. Ciecierzyca jest również bardzo dobrym źródłem witaminy B5, witaminy B6 i witaminy B1 oraz kwasu foliowego.
SKŁADNIKI PRODUKTU Gotowana ciecierzyca (34,8%), pieczone warzywa (28%) (marchew, cebula, seler), woda, olej słonecznikowy, suszone pomidory (1,9%), ocet jabłkowy, sól morska, czosnek, przyprawy i zioła (może zawierać śladowe ilości gorczycy i soi).
SPOSÓB UŻYCIA Danie gotowe do spożycia.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)
Białko 3,4g
Błonnik 3,4g
Cukry 2,4g
kcal 133
kJ 557
Kwasy 8,4g
Sól 0,8g
Tłuszcz 8,4g
Węglowodany 9,3g