Głównymi składnikami pasztetu są ciecierzyca oraz warzywa korzeniowe, które, oprócz białka o składzie aminokwasowym podobnym do białek pochodzenia zwierzęcego, zawierają mnóstwo błonnika, który zapewnia uczucie sytości, zapobiega zaparciom stabilizuje poziom cukru we krwi. Nie zawiera glutenu.
Pasztet to świetna alternatywa posiłku w podróży lub pracy. Możecie posmarować nim kanapki, wafle ryżowe, wytrawne placki czy omlety, użyć jako farsz do pełnoziarnistych naleśników i tortilli. Dobrze smakuje w towarzystwie świeżych warzyw i ziół.
PASTA KANAPKOWA Z CIECIORKI Z DODATKIEM WARZYW. PASTERYZOWANA.
Składniki:
woda, cieciorka 36%, marchew 21%, seler 7%, pietruszka 7%, cebula 7%, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, błonnik pszenny (bez glutenu), sól, por 1%, sos sojowy (woda, soja, sól), hydrolizat białka roślinnego, warzywa suszone 0,5% (pasternak, marchew, seler, pietruszka, por), substancja zagęszczająca: guma guar, przyprawy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, przyprawy ziołowe, aromat z ekstraktu drożdżowego.
Produkt może zawierać sezam i gorczycę.
Masa: 160 g. Data ważności min. 6 miesięcy.
Zapraszam na moje pozostałe aukcje - zdrowe produkty wysokiej jakości. Przy zakupie kilku produktów za dostawę płaci się tylko raz.
Możliwość odbioru osobistego w Poznaniu.