Jest to pasztet o bardzo łagodnym, koperkowym smaku i delikatnej, kremowej konsystencji. Wyprodukowany z cieciorki i warzyw, jest bogaty w bardzo dobre źródło białka.
Podany na kromce razowego chleba z dodatkiem świeżego koperku i plasterkiem pomidora, nada kanapce wyraźny, aromatyczny charakter.
Składniki: woda, cieciorka 35%, marchew, seler, cebula, pietruszka, olej roślinny rzepakowy, skrobia kukurydziana, przyprawy (zawierają: seler), błonnik pszenny, sól, por, naturalne aromaty roślinne i drożdżowe (zawierają: soję i gluten), koperek suszony 0,5%, substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy= witamina C.
Informacja dla alergików - zawiera: seler, soję, śladowe ilości glutenu.
Ciemnienie wierzchniej warstwy produktu jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji (26 g) % RWS* w porcji (26 g) 1 Wartość energetyczna 564 kJ / 135 kcal 147kJ / 35 kcal 2% 2 Tłuszcz 4,7 g 1,2 g 2% 3 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g 0,1 g 1% 4 Węglowodany 16 g 4,2 g 2% 5 w tym cukry 3,4 g 0,9 g 1% 6 Białko 4,4 g 1,1 g 2% 7 Błonnik 6,0 g 1,6 g - 8 Sól 1,3 g 0,34 g 6%